close up clean smile white free

A fogak jelenzései – lelki bajok a testen

A fogak betegségei javarészt karmikus eredetűek, másrészt viszont mint a tápanyagcsatorna eleje a ki nem mondott szavak romboló voltát hivatottak kifejezni. Ha valakinek túl sok rossz foga van, mindenképpen gondolkozzon el azon, ki felé milyen negatív érzéseket táplál. A lukas beteg fogak az elnyomott harag kivetült testi tünetei. A fogsor, szájüreg továbbá mikrorendszer is, így a minkrorendszreknél szereplő leírást is tanulmányoznod kell az itt fellépő betegség teljes megértéséhez.

Mérgező amalgám

A biológiai fogászat az amalgám, mint fogászati tömőanyag használatát, annak nagyfokú mérgező hatása miatt elutasítja. A több országban betiltott amalgámmal az a probléma, hogy igen magas a higanytartalma, ami a tömésekből kioldódva bejut a szervezetbe, lerakódik a szervekben, főleg az agyban, a vesékben, a májban, a mirigyekben és a tápcsatorna valamennyi szakaszában, veszélyeztetve a bélflórát is. A nehézfémek által stresszelt fogak éjjel-nappal gyengítik az immunrendszert, így a szervezetnek nincs ideje pihenésre, ami kihat az egész idegrendszerre.  Ez egy tartós mérgeződés, a higanynak nincs toxikológiai küszöbértéke, vagyis minden mennyiségben mérgező. A leggyakoribb tünetek, melyet az amalgámtömésekből származó higany jelenléte okoz a szervezetben kimerültség, fáradékonyság, ingerlékenység, gyengeség, fejfájás, migrén, felső légúti hurutok, mellkasi problémák, fogínyvérzés, a hajnak és a bőrnek különféle betegségei, alvászavarok, hallászavarok, látászavarok, szívpanaszok, vérnyomás problémák, izomremegés és különféle pszichés elváltozások.

Az amalgámcserét mindenképpen ki kell egészíteni tisztítókúrákkal. A higany eltávolításában jelentősen segítenek a böjtkúrák, gyümölcskúrák, homeopátiás szerek valamint a szelénterápia. Az E vitamin és E vitamint tartalmazó ételek /olajos magvak /a szelénnel szinergista hatásúak, tehát együttesen sokkal hatékonyabban ürítik ki a szervezetből a nehézfémeket.

A fogak jelentése

  • 1: az énnel függ össze, az embernek saját magával való kapcsolatát mutatja
  • 2: az én és a szülő kapcsolata, illetve az énnek a másik nemmel való kapcsolata
  • 3: hatékonyság, erő, teljesítőképesség
  • 4: önmegvalósítás, akaraterő
  • 5: munka, teljesítmény, szorgoskodás
  • 6:  önbecsülés, elismertség, a szeretettség érzése
  • 7: kapcsolat az embertársainkkal

Lyukas fog

A sok lyukas fog lelki háttere ugyanis a harag, a ki nem mondott düh. Volt egyszer egy fiatalember akit kezeltem, aki értetlenül állt a fogai sorozatos lyukadásai előtt, holott eddig mindig egészséges fogai voltak, én nem csodálkoztam, hiszen azért járt hozzám mert a gazdasági válsággal együtt elvesztette jól fizető állását és ennek egyenes következményeként a felesége is kitette a szűrét otthonról. Hiányoztak a gyerekei és borzasztó dühös volt, de jól neveltetése nem engedte, hogy ennek bármiféle hangot adjon. Így hát maradt a csodálkozás fokakhogy a kedden betömött fogából csütörtökön már ki is esett a tömés, viszont még egy lyukas foga keletkezett, így csütörtökön már egyből kettőt is tömtek. Pedig nem is gondolnánk milyen egyszerű is a rossz fogakat megelőzni, alkalom adtán egy kis félreeső helyen végzett üvöltésterápiával, vagy egyszerűen a kimondott érzésekkel.

Bölcsességfog

Bölcsességfog – a bölcsesség megtestesítője, ha nem akar kijönni akkor az egyén nem áll készen arra hogy befogadja élete tanulságait, meg kell nyugodni és felkészülni a tapasztalások megélésére.

 

Protézis

Fogprotézis – a valóság látszata. Amikor kedvenc fogorvosom kihúzta az egyik fogam és látta rajtam hogy teljes a kétségbeesésem, azt mondta, ne aggódjak, fogat bármikor és bármiből lehet csinálni. Mindenképpen az újrakezdés felemelő esélyét adta.

 

Tályog

Egy döntéssel kapcsolatos düh által létrehozott tasak, amibe a kétségeket és a lázadást bel lehet „tenni”. Ajánlatos ilyenkor lenyugodni és nyitott szívvel, harmóniában szeretettel és elfogadással teli, magad és a környezeted iránt döntést hozni, nem halogatni tovább ezt a helyzetet.

Fogcsikorgatás

Éjszakai fogcsikorgatás a visszafojtott düh és szomorúság, és óriás belső feszültség felszínre

Törése, ami csak éjszaka bizonyos tudatállapotban törhet csak felszínre. Segít ha az egyén kifejezi azt amire napközben történik vele, szavakban , éber tudatállapotban is megéli a feszültséget, levezeti. A meditációban végzett légzőgyakorlat is segít a meg nem élt feszültség levezetésében, megélésében sőt kijavításában is, hiszen ezek is csak energiák, a megfelelő irányba fordítva pozitív történéseket lehet belőle kovácsolni.