1010084_10153780476645271_1891114499_n

A kritikád valójában tükör önmagadnak

Nincs mit tenni a kritizálás is egy árulkodó és igen rossz szokás. Nem csupán azért, mert kellemetlenül érint másokat, elsősorban azért, mert bár nem is sejtené, kellemetlenül érinti és valójában nagyon is negatív energiákat szül a kritika magra a kimondójára is. Nézzük meg alaposan, mi az amit kritizálni szoktunk, ami zavar a másikban, ugyanis igen fontos hogy miről is alkotunk cinikus, méltató véleményt. Ahogy annak idején, a nagyorrú Cyrano mondta – magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el.
Nézzük csak miért is rossz és árulkodó szokás, ha mást kritizálunk.

Ha mást kritizálunk, akkor magunkkal nem vagyunk jóban, ugyanis hiányzik az elfogadás, pontosan annak a ténynek, lényegnek az elfogadása, ami valahol belőlünk is hiányzik. Ha ugyanis nincs valamivel kapcsolatban stresszhelyzetünk meg tudjuk érteni, fel tudjuk fogni és el tudjuk fogadni a helyzetet, bármilyen is legyen az. Ha érzelmileg, szellemileg spirituálisan érintettek vagyunk, tehát van tanulnivalónk a téren akkor nem tudjuk elfogadni és mosollyal nyugtázni a dolgokat. kínos
Tehát ha ezentúl valaki nagyon kritikus veled kapcsolatban, akkor mindig legyen eszedben, hogy pontosan neki van a legtöbb tanulnivalója saját kritikájával kapcsolatban. Persze ezt nem mindig egyenes arányban kell érteni, ha valaki mindig mások haját kritizálja, az övé lehet attól még mindig szépen ápolt, ám általában akkor elmondható, hogy más, tökéletességre való törekvés és ápoltság témával kapcsolatban van alapos tanulnivalója az illetőnek. Ne feledd, hogy csak azzal kapcsolatban van kritikus nézeted, amivel nem vagy kibékülve, nem tudod elfogadni, és elengedni, tehát valójában neked van vele dolgod. Ez ilyen egyszerű. Hiszen minek is kritizáljuk más hajviseletét, gyereknevelési szokásait, öltözködési ízlését, ha neki azzal nincs baja? A kritika pontosan az, amit a kritizáló nem fogad el, függetlenül attól, hogy a kritizált egyén hogy áll ehhez a dologhoz . A kritika nem más, mint az önmagunkban felfedezett ellenállás, az elfogadás és megértés teljes hiánya.

És fordítva is pontosan így van. Ha te kritizálod a barátnőd szokásait, gondolkodj el azon, 10-22-04-554_950x510hogy neked mit kellene ezeken javítani, mit kellene még ezzel kapcsolatban megtanulni. Ami másokban zavar, az benned tanulnivaló, ezt sose feledd, kritikáink a saját problémáinkat, az elfogadásunk hiányát tükrözi. És egy pillanatig se keverjük össze az elfogadást az egyetértéssel. Ahhoz hogy elfogadd, hogy más így boldog még te csinálhatod másképp, nem kell követni vagy egyetérteni. Csak egyszerűen fogadd el, hogy ő, azaz a kritizált egyén – itt tart vagy épp így boldog és megszűnik az a furcsa ellenállás a szívedben.

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>