free stock photos people

A névszám – mit jelez a neved?

Mi a névszám?

A névszám az ember általános jellemére utal. Velünk született tulajdonságainkat, képességeinket és adottságainkat határozza meg, születésünkkor nevünkkel együtt kapott feladatokat, hatásokat adja meg számunkra.

Hogy tudod kiszámolni?

Írd le a neved egy papírra, majd a táblázat szerint helyettesítsd be a betűk helyére a számokat. A kapott számokat add össze. Ha kétjegyű eredményt kapsz, az összeadást addig ismételd, amíg egy számjegyet nem kapsz eredményként.

Példának nézzünk tehát egy egyszerű nevet:

Kiss Ági = 2 + 9 + 1 + 1 + 1 + 7 + 9 =  30 = 3 + 0 = 3
A névszám = 5, azaz az ötös szám alatt található névszám elemzés tartozik ehhez a névhez.

1

 2

9

 A

B

C

D

E

F

G

H

I

 J

K

L

M

N

O

P

Q

R

 S

T

U

V

W

X

Y

Z

 

A betűkhöz tartozó számok

Az Egyes

Vezéregyéniségnek születtél, szeretsz első enni. Akaraterő, kitartás, öntudatosság jellemez. Feladatod az, hogy megtaláld önmagad, és segíts másokon. Akkor jársz jól, ha függetlenül, mások befolyása nélkül teszed a dolgod.

Vigyázz, hogy a benned rejlő agresszió, gőgösség és önzés ne kerüljön a felszínre. Szokatlan mennyiségű energia rejlik benned, ha jól használod ki, sokra viheted.

A Kettes

Nyugodt vagy és általában a türelem a legfőbb jellemzöd. Szimpatikus egyéniségeddel könnyen eléred céljaidat. Akkor cselekszel jól, ha rendszeretetedet, alkalmazkodóképességedet kamatoztatod, ezt wm361867ttkörnyezeted nagyon szereti benned.  Meggondoltan cselekszel és ez jó hatással van a környezetedre.

Rendszeres hangulatváltozásaid viszont könnyen hátráltathatnak. Gyakran vagy határozatlan, könnyen megingathat mások véleménye, ezen próbálj változtatni, és merj nemet mondani. Ritkább esetben túlgondolkodod a dolgot és beleragadsz egy helyzetbe.

 

A Hármas

Intelligens, sokoldalú és rendkívül merész vagy. Kellemes társalgóként, igen kifinomult humorral könnyen boldogulsz az ismerkedéssel. Kimagasló művészi hajlammal rendelkezel, érdemes lenne kipróbálnod magad valamelyik művészeti ágban. Rendkívül optimista vagy, könnyen alkalmazkodsz, egyenesen rajongsz az új lehetőségekért és kihívásokért.

Általában a mának élsz, nem törődsz azzal, mi lesz holnap. Ez tulajdonképpen nem is nagy baj, hisz a szerencse szinte mindig veled van.

 

A Négyes

Megbízható, szorgalmas, és hűséges emberként felelősnek érzed magad, hogy családod, barátaid, partnered is jól érezze magát környezetedben. Szinte bármilyen teljesítmény elérésére képes vagy, csak akarnod kell. Akit nem ismersz jól, azzal szemben könnyen válsz bizalmatlanná.  A négyesnek mindenek felett azonban sok 10-22-04-554_950x510tanulnivalója akad az életben és ehhez minden adottságot meg is kap. Helyzetek, emberek akik próbára is tehetik.

Nagy ritkán kitör belőled az erőszakosság, ezzel csak saját életedet nehezíted. Ha eléred sikereidet, kenyérre lehet téged kenni.

 

Az Ötös

Az ötös nem bírja az unalmas helyzeteket.  Fontos számodra a változatosság, az újszerűség és a haladás. Temperamentumod és mozgékonyságod arra sarkall, hogy ne rettenj meg semmilyen akadálytól. A rutin számodra olyan, mintha börtönbe akarnának zárni. Szereted az életet, s azt, hogy a legnagyobb problémákat is szinte gond nélkül megúszod.

Ha rossz kedved van, gyakran szarkasztikussá és kicsapongóvá válsz.

 

A Hatos

Életed fő mottója: segíteni. Rendkívül házias és hűséges típus vagy, ezért számodra a család az első. Megrögzötten ragaszkodsz az otthonodhoz, óvod, véded társad és gyermekeidet. Ha sikerül békét baddés nyugalmas légkört teremtened, akkor te elérted életcélodat. Gyönyörködsz az élet szépségeiben, a művészetekben, és nagyra is értékeled ezeket. Mindemellett sokszor naiv vagy és kényszeresen meg akarsz felelni másoknak. Ne feledd, ez fárasztó és kimerítő. Mindig légy önmagad!

 

A Hetes

Méltóságteljes, zárkózott és komoly vagy, néha jobban a kelleténél. Rendkívül magas intelligenciával rendelkezel, a 7-es névszámú személyek közül kerül ki a legtöbb filozófus, matematikus és zseni. Szeretsz visszahúzódni, a magány a legjobb társad. Ez az elzártság és titokzatosság egyáltalán nem tesz jót neked.

Feladatod az, hogy kimozdulj erről a holtpontról, megnyílj a világ előtt, s így nagy fordulatot vehet az életed is.

 

A Nyolcas

A nyolcas anyagias. Életében azt tanulja hogy gyorsan könynen teremtsen pénzügyi bőséget és ezen ne legyen stresszhelyzete. Szerencsés esetben ezt már kisebb korában megtanulja. Gyakorlatias és céltudatos emberként biztos karrier vár a nyolcasra. Azonban keménysége gyakran önzéssel párosul, és előfordul, hogy olyan dolgokkal éri el célját, melyek nem túl etikusak.

Kevés igaz barátod van, de ez egyáltalán nem zavar. Ha nem tudod elérni céljaidat, összeroppansz, magadba fordulsz és eluralkodhat rajtad a depresszió.  A végletek embereként feladatod az, hogy megtaláld az arany középutat.

A Kilences

Számtalan pozitív tulajdonságod közül legmeghatározóbbak intelligenciád, energikusságod és kedvességed. Idealizmusod néha egészen naivvá és kiszolgáltatottá tesz. Határozottságodat és meggyőzőképességed kiválóan tudod kamatoztatni a munkádban és a magánéletedben egyaránt. Gazdag fantáziád és becsvágyad ösztönösen hajt céljaid elérése felé. A vágyott siker elérése érdekében mindent megteszel, mégis képes vagy a kis akadályok előtt megtorpanni, elbizonyatalanodni.