feel

A pozitív megerősítések használata

Nemsokára indul egy cikksorozatunk, ami több héten keresztül megismertet minket a pozitív megerősítő mondatok, állítások hasznosságával, használatával.

Miért és hogyan használjuk ezeket?  Különböző területekre szedtük, hogy az élet minden területén hasznosak legyenek számodra!

Az élet minden területén mindig választunk. Választunk párt, iskolát a gyermekünknek, nyelvtanfolyamot, induló buszjáratot, éttermet, mozifilmet. Ugyanígy mi választjuk meg a gondolatainkat, szavainkat és tetteinket is, és ahogy már sokszor említettem, és most már Te is érzed, saját önálló választásaiddal teremted meg önmagad valóságát. Az alábbi pozitív megerősítések segítenek az önmagadról alkotott negatív berögződésű, negatív mentális töltetű kép megváltoztatásában is.

A pozitív megerősítések ismétlésével belevésheted tudatodba, és ezáltal eljutattva a tudatalattidba, ezek a pozitív megerősítések rögzült meggyőződéssé válhatnak, erősítve sérült, fogyatkozott önmagadba vetett hited. Általuk felülírhatjuk azon meggyőződéseinket, buddhusmelyek már nem szolgálják céljainkat. Mivel ugyanazon szavak, kifejezések eltérő érzelmeket válthatnak ki bennünk, eddigi tapasztalatainktól függően, ezért nagyon fontos, hogy csakis olyan pozitív megerősítéseket válassz, amelyek örömteli érzelmeket váltanak ki belőled. Ha valamelyik nem egészen tetszik nyugodtan fogalmazd át, de a megfogalmazásban mindig legyél kellően pontos és lehetőség szerint kerüld a „NEM” szót. Ha elsőre csak annyi jut eszedbe hogy :

-Nem szeretném magam rosszul érezni ha találkozom ezzel és ezzel az emberrel – e helyett nézd meg a gondolataid másik oldalát és e szerint fogalmazd át. Azt már tudod milyen nem szeretnél lenni, akkor nézd meg milyen szeretnél lenni. E szerint a helyes megerősítés ebben az esetben:

– Magabiztosnak, boldognak és elégedettnek látszom majd ha találkozom ezzel és ezzel az emberrel.

Ugye milyen már érzület is?

Gondolataink, szavaink információkat hordoznak. Ezen információkat a szervezetünkbe is könnyedén bejuttathatjuk a pozitív megerősítések által.

A következő hetekben új sorozat indul, addig is bátran írj össze pár általad elképzelt mondatot!