11-54-41-146_950x510

A rózsák színeinek jelentése

Rózsa

A rózsa általában a női szimbólum, szerelem, szenvedély, szenvedés megtestesítője. Nem mindegy azonban, hogy milyen színben kapjuk, vagy adjuk.

Lila rózsa

A lila a korona csakrához kapcsolódó szín. A hajnal és az esti ég színe,az értelem és a vágy,a bölcsesség és az érzelmek között. Jelenthet intelligenciát, tudást, hitet, alázatosságot,bűnbánatot, fájdalmat, és nemi vágyat.

A fehér rózsa
Hallgatás, hűség, beleegyező szerelem, visszafojtott de tiszta energiák, csend, áhítat. Nagyrabecsülés, ártatlanság, tisztaság. Ha szerelmes ajándékként jelenik meg azt jelzi, megérdemellek, szeretlek, méltó társnak tartalak.

Rózsaszín rózsa
A gyengédség jele, a mély és tiszta szereteté. A rózsaszín a gyerekek szívcsakra színe is, és jelképezi a tökéletes boldogságot, a csal1897706_10153989377500271_1275839755_nádi egységet.

Sárga rózsa
A sága a féltékenység színe. Egy sárga rózsa nem épp a legeslegjobb szerelmi ajándék, jelezhet hűtlenséget, természetesen megbocsátást kérőt, de ugyanúgy jelezheti azt is, hogy féltékennyé akarlak tenni, próbálj meg vigyázni. A sárga a solar plexus színe, lehet hogy ennek az egyénnek fontosabbak a társadalmi kapcsolatai mint szerelmi boldogsága. A világos és aranysárga a jóság és az intellektus.

Kék rózsa jelentése:
Természetében eredendően nem létezik kék rózsa, csupán hibrid, tenyésztett vagy festett változatban ezért bármiylen gyönyörű is, mesterkélt érzelmekre, álarcra utalhat, olyan kezdetben nagyon működő energiákra, amik később gyorsan kihunyhatnak.
Vörös Rózsa jelentése:
Szerelem. Mindenek felett szerettelek. Vágy. Szenvedély. A vörös rózsa eredendően az örök szerelem jelképe.

Fekete rózsa
Hasonlatos a kék rózsához, nem kötődik hozzá pozitív energetika, az érzelmek árnyoldala csupán, szégyenlősség, gyász. Ha valaki fekete rózsát kap ajándékba mindenképp gondoljon bele a hosszútávú érzelmek jelentőségébe, ez most lehet hogy különleges és csodaszép, de mi is valójában?

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>