cropped-15-231-13071810181379085686-colourful_abstract_6.jpg

A szív bajai- és a mögöttes lelki okok

Szívproblémák

A szív az érzelmek, a szeretet központja, az életörömöt, a pozitív kirobbanó érzéseket, érzelmeket szimbolizálja, ezért a szívproblémák gyakran szeretethiánynak, szomorúságnak, évek múltán felszínre törő, elfojtott érzelmeknek a következményei. Itt is bártan visszagondolhatunk a magyar képi szólásokra, így a kőszívű emberre is. A kőszív a megkeményedett szív az érzelmek elfojtását jelzi. Az általános szívproblémák mind a ki nem adott szeretet, a cserébe helyet kapó csalódások folyományai. Az érzelmek elfojtása először még tudatos, aztán tudat alatti szintre jut, az egyén már nem is képes kifejezni érzéseit, ez már egy állapot amibe belekerül. A szívproblémák gyógyulásának első lépcsőfoka, megtanulni az érzelmekkel bánni, megélni és ki is mondani.

 

Szívritmuszavar

Felborult érzelmi tudatosságot jelez. Egy történés, ami annyira kibillentette az egyént az egyensúlyi helyzetéből, hogy energiái nem találnak vissza a rendes kerékvágásba. A életöröm a vitalitás a szerelem a szeretet energiái borulhattak fel. Vissza kell rendeződni és meg kell találni a történésbe elrejtett tanulságot, pozitív előrelépést a gyógyuláshoz.

 

Szívinfarktus

A szív az érzések és a szeretet központja. Az itt keletkezett visszatartott energia okozta hirtelen görcs a félelem tükröződése. Az egyén fél a veszteségtől, fél hogy elveszíthet valamit, valakit az övéi közül, ami közvetlenül hozzá tartoznak. Ez a birtokviszony esetleges felbomlása olyannyira nyomasztja, hogy az aggodalom mindennapossá válik a számra, az gyógyszerekösszeszorult szív állapota többször jellemző rá, mint a kiáradó szeretet. Fél a veszteségtől és ez az érzés bénulttá teszi az egyént, aki jellemzően inkább az anyagi javakra koncentrál, mint a szív igazi hangjára. A szívinfarktus igazi hatalmas jel arra hogy a szív nyitottabb legyen a szeretet, az elfogadás és a befogadás felé.