spiritualityEN

A test alsóbb részeinek betegségei és jelentésük

A test alsóbb rétegei fizikai megvalósulásunkért felelős, ez a rész az úgynevezett materiális központunk. A testünk alsóbb rétegeivel teremtjük meg azt, ami szükséges körülöttünk az életben, ezzel a részünkkel vagyunk valójában itt a Földön. Fizikai valónk és a fizikai jellemzőnkben vállalt hitrendszerünk foglal itt a testünk alsóbb rétegeiben helyet. Ide tartozik a helyváltoztatási problémák, és a megvalósulási energiahiányok jegyei. Nem elég odafent a felsőbb rétegben kigondolni terveinket, meg is kell tudni valósítani az álmokat. Ehhez előre kell mozdulni, és fizikai valóságot kell önteni vágyainknak.

Kezdjük a legalsóbb részünkkel, a talppal. Ezeken állunk, ez köt minket az anyaföldhöz, a talpunk az a legelső réteg, amivel érintkezünk az anyagi síkokkal. A talp betegségek gyakran hosszú évek alatt alakulnak ki, de a kezdetben még csak kellemetlen tünetek, jelentkezhetnek amik súlyosbodhatnak az idők során. Elsősorban a gyökércsakra energiáinak hiánya okozza a talp betegségeit, ezek az emberek jellemzően nem tudnak materializálni, létrehozni valamit az életben. Nem teszik meg ugyanis a kellő lépést ahhoz, hogy megvalósítsák tervüket, gyakran kizárólag az elképzeléseikben élnek, ott ragadnak csupán egymás utáni ötleteket, fellegvárakat létrehozva. Ettől az ötleteik persze lehetnek jók, de képtelenek lehozni őket a materialitás, a megtestesülés világába. Gyakori hogy azoknak a nőknek, akiknek nem lehet gyermekük talp, lábfej problémáik is vannak.

A boka is egyik a hajlékony testrészeink közül, melynek az a feladata hogy lelkileg elengedjünk és továbblépjünk. Akiknek az elengedés nem megy, a bokájuk és a hajlékony testrészeik nem működnek megfelelően, nem tudnak olyan könnyen alkalmazkodni a köldökkialakuló helyzetekhez. A bokasérülés megmerevedett álláspontot jelez egy olyan egyént, aki nem képes megváltoztatni érzéseinek, véleményének az irányultságát. Ezért teste így üzen, a bokáján keresztül, ha ez a testrészünk nem működik, nehezebb irányt változtatnunk és előre haladnunk. A bokafájdalom azt jelzi, hogy félsz a következő lépéstől. A bokaficam megkérdőjelezi számodra, hogy helyes úton jársz. Pihenj meg egy pillanatra nézz körül, és mindenkép gondold végig, hogy miként léphetnél a helyes útra. Tudatosítani kell a mindennapokban, hogy könnyen haladsz előre az életben.

A lábszár is az előrehaladásban segít a számunkra. A lábfej megmutatja az irányt, a lábszár pedig erős és egyenes lévén segít az odajutásban. Ha a lábszárral vannak gondok akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a meghatározott utadon miért nem vagy elég kitartó és határozott hogy egyenesen haladj előre. Miért nincs elég erő a továbbhaladásodhoz, mi az az energia ami a fölhöz köt. A láb általában az erőnket szimbolizálja és arról is mesél, hogy mennyire vagyunk a földhöz ragadva. Mivel a gyökércsakra szerves kapcsolódása, így a lábak állapota ennek a csakrának az energetikáját hivatott jelezni számunkra. Ha a láb nagy kiterjedésű, esetleg hízásra hajlamos akkor az ember automatikusa22360745-nő-jóga-egészségügyi-klubbann védi önmagát a gyökércsakra által közvetített energiáktól. Azaz a családtól és az anyagi világtól. Több esetben a vastag lábak túlzott felelősségvállalást mutatnak, amitől a test próbál elszigetelődni. Ilyenkor érdemes pontról pontra végigmenni azokon a felelősségeken, amit az ember magára vállalt és elgondolkodni valóban az ő felelőssége, vagy pedig egy átvállalt dolog, amit ideje lerakni.

A térd különös részünk, ami mentálisan az alázathoz kapcsolható. A térdizület köti össze a síp és combcsontot ezzel segítve nagymértékű előrehaladásunkat. A térdben leledző porc és folyadékok pedig arra szolgálnak, hogy az előrehaladás során keletkező súrlódási energiákat- azaz az életünk során a különböző lépésenként megélt tetteink által okozott külső hatásokat – tompítsák. A térd akkor betegszik meg, ha ezek az energiák felborulnak, Ha túl gyorsan és a körülmények figyelembevétele nélkül próbálunk előrehaladni és semmi mást nem nézünk csupán a saját érdekeinket. A térdproblémával küzdő emberek nincsenek tekintettel a környezetükre. A térdünk gyenge, ha a saját magunkba vetett hit és alázat gyenge. A térdsérülések arrgoanciáról, kevélységről és csökönyösségről árulkodnak. Számtalanszor írtam már hogy mennyire is csodálom ezért a magyar nyelvet, de gondoljunk csak bele mikor mondjuk azt hogy térdre kényszeríttet az élet? Akkor, amikor nem csak fejet hajtani nem tudunk bizonyos dolgok előtt, de képtelenek vagyunk azonosulni a számunkra kijelölt úton haladni hogy tapasztalatokat szerezzünk. Ha térdre kényszerít a sors akkor valószínű a gőgös egó felülkerekedett hatalmi pozíciójából kell kizökkenteni önmagunkat, és alázattal venni mások döntéseit és álláspontjait.

A comb az erőt jelképezi benned, ahhoz hogy az életed helyes útján járj. Ez ad erőt és földhöz kötöttséget, tartalékolja az energiát a továbbhaladásodhoz. Ha valami gond van a combizommal, vagy a combtájékkal az azt jelzi, hogy valamikor valamiképp elvesztetted hited, erőd önmagadban. Lehet, hogy valaki vagy valakik nem támogattak kellőképp ahhoz hogy energiáid kitejesedjenek, esetleg más útra kényszeríthettek. Ha ezek a szülők akkor a comb betegségei az elzárt düh és harag és a nem megértettség negatív energiái miatt betegedtek meg. Fel kell oldani saját nevelésben teremtett korlátainkat és a combtájéki problémák megszűnnek.

A csípő fájdalmai közvetlenül kötődnek a solar plexus és a szakrális csakrához. Vagyis nagyban meghatározza énképünket. Akinek egy kicsit is torzult az énképe hajlamos csípőproblémákat generálni magának. Szorosan kapcsolódik a társadalomban elfoglalt helyétől az egyénnek és összefügg, azzal hogy mennyire látja önmagát hasznosnak a környezete tükrében. Ezért nem csoda, ha a csípő problémák jellemzően időskorban alakulnak ki. Ilyenkor az idős egyén alsó csakrái amúgy is kevesebb energiát kapván mentálisan a nyugdíj után megkérdőjeleződik a társadalmi hasznossága. Egy idősebb csípőbeteg egyént nézve megláthatjuk az aggodalmat a szemében, azt hogy a családja hasznosnak tartja-e még őt, hova fog ezután fordulni és mit fog ezután csinálni. Mentális kérdőjelek sokasága akadályozza a csípőjét a helyes tartásban, önmaga tartásában. Ugyanez az oka a csecsemőkori csípőbetegségeknek, a pici gyermek nem tudja magát hová helyezni a családjában, talán nem őszinte szeretettel várták minden részről és ez olyan aggodalmat okozott benne ami a csípőjénél vetül ki. A csípő is az előrehaladást hivatott szolgálni az életünkben, így csípőfájdalom, betegség esetén is nyugodtan keressünk helyet és teret a saját környezetünkben a csípőnk gyógyulásáért.

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>