csakramandala életlm

A túlsúly lelki okai

És akkor most beszéljünk a túlsúlyról. Szinte mindenki, legalábbis a társadalom 80%-a elégedetlen súlyával, itt ott zsírpárnákat növeszt magára. Ennek folyományaként képtelen megbékélten együtt élni a testével, azaz a testében, különböző diétákat próbál, éhezteti magát és hát egyetemes idejének többségét azzal a gondolattal tölti, hogy nem szereti a testét. Nem szereti önmagát. Fontos tisztázni, azonban hogy a magunkra növesztett báj-hájok nem függnek feltétlenül étvágyunktól. Testileg és lelkileg múlhat, attól hogy mit eszünk. Néhány ételre, ételadalékra ugyanis reagálhat a szervezetünk úgy, hogy nem tudja megemészteni, méreganyagnak fogja fel, így próbálja a szervezetet megvédeni attól, hogy fel kelljen dolgoznia, tehát szépen a kellő méregtelenítő eljárások hiányában nem tudja kinyomni a testből, úgy védekezik, hogy a zsírpárnákba ágyazza.1340444044995682

A mai ételadalékok és egészségre ártalmas hozzáadott kiegészítőknek köszönhetően sokaknak jelent gondot ez a probléma és nem is muszáj allergiásnak lenni magára az ételre. Különös például hogy aki csokoládéra allergiás, sokszor a nem kívánatos összetevőkre allergiás, tényleg nem akarok senkit elriasztani de leggyakrabban a csótányra.

De nem kell ilyen rémisztően messze menni a liszt érzékenyek többsége csupán a lisztben automatikusan elkevert penészgátlóra vagy a csomósodás gátlóra érzékeny. Persze sajnos nagyon sok az átlag élelmiszerben elhelyezett és nem feltüntetett, emészthetetlen, egészségre ártalmas adalék.
Ez is lehet természetesen az egyik testi oka az elhízásnak, a test számára emészthetetlen, feldolgozhatatlan táplálékot a zsírpárnákban raktározza el a szervezetünk.
A lelki oka is hasonló a testi okhoz, a szervezet védekezési mechanizmusa. Az elhízás saját magunk elégedetlenségének testi kivetülése, bizonyos önigazolás, önvédő mechanizmus. Megfigyelhető hogy mindig oda növesztünk némi felesleget, amit védeni akarunk, a tipikus fenékhízók a családi- materiális dolgokat féltik, a pocakhízók a társadalmi életben elfoglalt helyüket. A szívcsakra környékén zsírpárnákkal kiteljesedett egyének a szerethetőségüket féltik, a nyakon elhelyezett zsírpárna a mondandó fontosságára és védelmére hivatott szolgálni lelki frontvonalunkon. És ugyan így nem csupán testtájékok szerint, de különböző testrészeknek is megvan a maguk jelentése.

Még a legapróbb részeknek is, aki például térdre hízik, az félti az alázatot, vagy éppen fél az alázattól, fél hogy máshogy fognak viszonyulni hozzá az emberek. A vastag boka a meg nem tett lépésről és a feleslegesen átvállalt lépésekről árulkodik.
Aki bokára hízik, az gyakran alulmarad élete kihívásaiban, mert nem mer változtatni, nem mer elindulni a kínálkozó lehetőség útján, mert képtelen meglépni az indító lépést.
Aki alsó lábszárra az védi magát a sok felesleges lépéstől, hiszen azt is hajlandó meglépni amit nem neki kellene.
Aki tarkótájékon növeszt zsírpárnákat, az nyilván nyakas és így védi a saját álláspontját, amelyben általában hajlíthatatlan…