11-54-41-146_950x510

Az öt elem tana -a Víz

VÍZ

Általános információk: Bolygója: Merkúr, Iránya: Észak, Színe: fekete, kék, jellemzője a raktározás, szerve a vese és a keringési rendszer.

A nyugalmat, mélységet szimbolizálja, általában a legkisebb ellenállás irányába tart, ez emberekre és szituációk vonatkozásában is igaz. Mindenhová elér, a létezés vérének is nevezik, hiszen víz nélkül nincs élet. Színe a kék és fekete, évszaka a tél, feng shuiban iránya észak.

A víz elem egyensúlya esetében elégedettség van bennünk és az életünkben. Folyékonyak és fogékonyak vagyunk, könnyen mozgunk és haladunk keresztül az élet eseményein és kapcsolatain. A kiegyensúlyozott víz lehetővé teszi a helyzetek elfogadását. Pozitívak, elégedettek vagyunk. A víz magas dimenziója a saját tapasztalásban a lét 16-04-27-305_950x510gyönyörűsége, megelégedettség érzése csupán attól, hogy életben vagyunk, ami inkább vele született és nem a külső körülményektől függ. Hajlamosak leszünk arra, hogy boldogok legyünk az emberekkel, akikkel találkozunk, és azokon a helyeken, ahova megyünk. Élvezzük az életet.
Ez a könnyűség a Víz elem fogyásával vagy túltengésével elveszhet. Gyakran gondoljuk azt, hogy boldogok leszünk ha megkapjuk az új állást, majd elkezdünk pozitívan rezegni, mosolyogni és mindennek örülni ha kész és sikeres egy projekt, majd lesz időnk boldognak és elégedettnek lenni ha túlvagyunk a nehézségeinken. Pedig az Víz elem arra tanít, hogy ezek a nehézségek maguk az Életed. A vizsgák, az állásinterjúk, a projekt beteljesülések. Ezek valójában léted tapasztalásai, amik ugye akkor folynak pozitív irányba ha nem árral szemben haladsz. A Víz elem általában lágy és csendes, mint egy kis patak, de lehet vad tomboló vihar is, hullámzó tenger, ha felülkerekedik a tombolás és a negatív érzelmek, vigyázni kell a Víz elemmel ilyenkor általában mindent elmos. A víz éltet mindent ami van, táplálja a Földet, életet ad a Fa számára. A Víz elem hiánya önmagunkkal kapcsolatos kényelmetlenséget eredményez, a jóérzés hiányát, s ez a környezetünkben lévő más emberek irányában is megnyilvánul. A Víz elem képviselői jellemzői még az utazás, 2013-10-16_14_58_13tájékozódás, fürgeség, mozgás, találékonyság, ügyesség, valamint a jó írás és beszédkészség. A víz típusú ember általánban bölcs és intellektuális, de ha nézetei ellenállásba ütköznek sajnos erőszakos is lehet. Társaságban is egyedül érezheti magát. Ha túl sok a víz, vigyázni kell, mert elönthet és elsöpörhet magával mindent, sajt elemünk pedig átcsaphat a fejünk felett.

 

Ez is érdekelhet:

indigo_child_traits Az indigógyerek
__________________________________________________________

Lovely_illustration_of_Happy_family_at_tea_time_wallcoo.com   Eperkelétem első fázisa