blue616

Csakra lexikon – a harmadik szem csakra

Ez a csakránk pontosan a két szemöldök között, a harmadik szemnél található. Ha egy pillanatra lehunyod a szemeidet, s figyelmedet odakoncentrálod a két fizikai szemed között a homlokodon található területre, egy ovális alakú objektumot fogsz érzékelni vagy látni. Olyasmi, mint egy nagyobbacska barackmag, még érzésnek is olyasmi mintha egy nagy barackmag nyomná azt a területet. Ez a harmadik szemed. Pontosan itt foglal helyet a harmadik szem csakra. Kifejezetten gyors örvénylésű így a fényei indigókék színben pompáznak. Erről a csakráról kapta nevét az Indigó generáció is. indigo_child_traitsMaga a harmadik szem kissé mesebelien hangzik, pedig egyáltalán nem az, nem feltétlenül kell óriásokat vagy több szemű pókokat magunk elé képzelnünk, mindenkin megtalálható, maga az intuíció és telepátia érzékek és a művészi képességek energiaellátásáért is felelős. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket, és szabályozza intuitív és beleérző képességünket. A fejlett homlokcsakrával rendelkezőknek nagy az intuíciós képességük és nagyobb spiritualitással fejlettebb érzékekkel rendelkeznek. Hamarabb reagálnak a környezet hangulataira, könnyebben megérzik, és tudják, mit gondol a másik és a fejlettebb, nyíltabb harmadik szemmel rendelkező egyének gyakran látnak olyan dolgokat, szellemvilágot, angyalokat, tündéreket, akiket más kevesebb harmadikszem energiával ellátott ember nem lát. A csakra nyíltsága és energiaellátottsága a tudatosság magasabb szintjeivel áll kapcsolatban. A fejlett, kiteljesedett harmadik szem érzékennyé teszi az embereket, beleérző képességük és óriás érzelmi intelligenciájuknak köszönhetően gyakran művészi hajlamot testesítenek meg. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be és a koronacsakrában teljesedik ki. A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudjunk nevetni magunkon. Próbáld csak ki, mosolyogj és koncentrálj a harmadik szem területedre. Ha nincs beszűkülve, kellemes bizsergést kell érezz, ami további mosolygásra késztet. Így nagyon könnyen tudsz pozitív rezgésállapotot előidézni a felsőbb régiókban, amit felhasználhatsz további pozitív energiák és történések teremtésére is.

A homlokcsakránál észre kell venned felsőbb éned hangjait, mely az önmagadért való felelősségre, az önmagadba vetett hitre emlékeztet. „Kövesd az intuíciódat és az megmutatja, hogy mit kell tenned!”
blue616Jelenleg túl gyors tempóban élünk ahhoz, hogy érzékeljük intuíciónk üzenetét, ezért először le kell lassulnunk, ki kell tisztítani a rezgését a fölösleges köröktől, vagy legalább is kissé le kell csöndesednünk, megszűrni a külvilágból érkező információk hasznosságát, hogy meghallhassuk belső énünk hangjait, ami mindig jó tanáccsal lát el, és megfelelősen vezérel minket. Mint minden csakra természetesen ez is túlműködhet, ekkor nem bírjuk a monotonitást és a rendszert, a rendszerezést az életünkben. Ezt láthattuk az anarchista mozgalmak megjelenésekor is, nagyon sok úgynevezett indigó gyermek szerepelt az ilyen csoportokban.
A harmadik szem csakrájához tartozó mirigyek és testrészek az agyalapi mirigy, központi idegrendszer, az agy, szem, orr, fül, és a kisagy is.
A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog és a szemmel kapcsolatos problémák. Érzelmi működési zavarok: tanulási nehézségek, diszlexia, diszgráfia, koncentrációs zavarok, rémálmok, az együttérzés és a jövőkép hiánya.
A homlokcskra alulműködésével kapcsolatos tipikus betegségek:

Fejfájás: gyakran arra utal, hogy nem akarsz az intuíciódra hallgatni. A fejfájás akkor jön létre, ha már annyit gondolkodsz, hogy nem is tudsz cselekedni. Ilyenkor a cselekvést – a kezeket – a fej – vagyis a gondolkodás – gátolja, így fejfájás keletkezik.spirit01

Távollátás: mindig azt nem látjuk, amit nem akarunk. Aki közelre nem lát az a közeli problémáktól akar ’megmenekülni’.

Rövidlátás: nincsenek távlati célok, az ilyen ember szívesebben él a mának, nem tiszta a jövőképe ha van is távlati terve az sincs köbe vésve. Igazából nem tudja mit is akar a jövőjétől, kisgyermeknél nem látja a saját jövőjét valamely rossz történés miatt.

Kötőhártya gyulladás: Általában a problémák ellen növesztik az emberek ideiglenesen, mert épp szúrja a szemüket valami. A gyulladás a szervezetben pedig mindig lázadást jelent valami ellen. Érdekes, hogy ha az illető nő akivel problémánk van, akkor a bal oldalon növesztünk szemünkre valami betegséget, ha férfivel van problémánk a jobb oldalra. Ez egyébként általános minden magunkra hívott betegség és fájdalom esetében.

Zöld hályog: Az együttérzés hiánya általában valami nagyobb érzelmi behatás, belső folyamatos feszültség következtében. A zöld hályog sokszor olyanoknál fordul elő, akik nem tudtak megoldani egy konfliktust egy hozzájuk közel álló személlyel, családdal többnyire az apával vagy az anyával. A megmerevedett konfliktus miatt a látásmódjuk is megkeményedik, vaskalaposabbak lesznek, ami testileg a kemény pupillákban is megmutatkozik, később pedig a gerinctartásban is.

Szürke hályog: az ilyen típusú ember fél a jövőtől, nem bízik senkiben és valaha létezett intuitív képességei miatt felfedezett dolgokat sem látja szívesen, szó szerint leplet növeszt saját belső világa és a külső történések között.

Nátha: A legnagyszerűbb és legkönnyebben használt módja annak, hogy az emberek távolabb helyezzék időben vagy térben a körülvevő problémákat. Aki náthás lesz, szeretne egy időre egyedül maradni. Nagyon sok emberrel találkoztam, aki olyan profi módon tudott magára hívni náthát, megfázást, orrfolyást és tüsszögést, hogy ne kelljen bemennie dolgozni, dolgozatot írni vagy ha mégis legalább ott sikerüljön távol tartani magától az embereket. Teremtőképességünk határtalan.

Orr- homloküreg-problémák: mindenképpen a megtisztulás hiánya. Általában van valami probléma amit még nem sírt ki magából, nem oldott fel magában az ember.

Ha a harmadik szemed szeretnéd energiával tölteni akkor a legalkalmasabb az azurit, lazurit, lápisz lazuli, sólyomszem, és szodalit csakrakövek valamelyike, azaz általában véve a kék, indigókék színű kövek.

Illóolajok, aminek a segítségével fokozhatjuk a harmadikszem csakra működését a menta és a jázmin.
 

Ezek is érdekelhetnek:

spirit8 A tíz legspirituálisabb kép

__________________________________________________________________

Eperkelét Eperkelétem újabb fázisa

__________________________________________________
indigo_child_traits Az indigógyerek