bőség mandala életLM

Csakra lexikon – a korona csakra

A legspirituálisabb csakránk. A fejtetőnkön helyezkedik el, nagyjából ott, ahol a kisgyermekkorunkban a kutacsunk volt. Igen gyors mozgású és rendkívül érzékeny csakra. Olyan, mint egy ezer színben pompázó lilás szélű korona, ami a kiteljesedést szimbolizálja. A koronacsakra megkoronázza a testükben lévő csakrákat, és a mi spiritualitásunkat.
Hozzá tartozó szerv és testrész: tobozmirigy, agy, koponya, szem. A korona csakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben, a belső hangunkban. Nem kételkedünk, hanem bízunk az egyértelmű dolgok működésében és saját teremtőképességünkben. spirit6Kiteljesedünk életünk minden részén, érzemi, lelki és gyakorlati szinten is. A koronacsakránk igen impulzív és nyitottság esetén igen nagy energiákat képes befogadni és közvetíteni számunkra. A korona csakra az egység és a bölcsesség központja is. Megfelelő működésekor tisztában vagyunk önmagunkkal, tudjuk kik vagyunk, és miért jöttünk. Az Univerzális – felsőbb energiába való hit beépül mindennapjainkba. Egyben megtanuljuk alázattal szemlélni sikereinket, megtanulunk hálásak lenni és köszönetet mondani, tudván hogy sikereink és eredményeink elérésében számtalan segítőnk volt.
A bizalomért és a vallásért, a vallásba vetett hitünkért is felelős ez a csakra, ha például negatív tapasztalatunk volt egy vallással, a hittel a bennünk lévő, feldolgozatlan düh negatívitása eltömítheti a koronacsakránkat.
A legfelsőbb rendű csakránk tökéletesítését nagymértékben segíti az ibolyaszín, amely a meditáció és az odaadás színe. Amíg a hat alsó csakra aktivizálásában mi is aktívan közreműködhettünk, a hetedik csakra esetében tudatosan megnyílhatunk és az energiák szállítóivá válhatunk. Ezért a legtöbb csakrával ellentétben a koronacsakra energiaellátásának zavara ritkán okoz klasszikus értelemben vett szervi megbetegedést, általában lelki betegségben és személyiségváltozásokban érzékelhetőek a negatív hatások. Ezek közül az érzelmi működési zavarok között legjelentősebb az Alzheimer kór, a Parkinson-kór, Sclerosis multiplex, epilepszia, öngyikossági kísérlet, depresszió, vagy skizofrénia. Ahogy az tudalapcsakra működési zavara az egész test energiaellátásáért hivatott, a koronacsakránk inkább szellemünket tölti. Alulműködésének eredménye kivetülhet a szervezet antitest képzésének zavaraiban, így összefügghet immunitásproblémákkal, fehérvérsejtek képzési zavaraival, összességében általános immunrendszeri problémákkal, így az autoimmun betegségekkel is.
A koronacsakra energiáinak megérzéséhez koncentráljunk a fejtetőnkre és képzeljünk el egy nyíló virágot, amelynek szirmai ezerszínben pompáznak, az együttes benyomás mégis lilás fényt sugároz. Lassan nyissuk ki a szirmokat a fejtetőnkön, az egész nézzen úgy ki, mintha megkoronáztak volna. Érezzük a nyitottságot. Lélegezzünk mélyen és nyugodtan. Nyelvünket tapasszuk szorosan a szájpadlásunkhoz. Érezzünk, ahogy a gyógyító energia máris beleömlik az egész testünkbe a fejtetőnkön keresztül. Néhány percig maradjuk így, majd mélyet lélegezve érezzünk hogy egész testünket medátitatta az energia. Hagyhatjuk nyitva a koronacsakránkat, nem kell rá tovább koncentrálnunk. Ha bármilyen gyors energia vagy jó ötlet és felüdülés kell, energia a gyógyításhoz gyógyuláshoz bátran nyissuk meg a koronacsakránkat és érezzük a beáramló energiát.

A koronacsakra energiáihoz használható kristályok a következők: ametiszt, fluorit, gyémánt, sugilit.

Aktivizálásához használatos illóolajok citrus fahéj, tömjén, lótusz, szegfűszeg.

 

Ezek is érdekelhetnek:

10-22-04-554_950x510 A pánikbetegség legyőzhető
___________________________________________________________________
indigo_child_traits Az indigógyerek

______________________________________________________________________

chri Kristályok tisztítása