csakramandala életlm

Csakra lexikon – a szívcsakra

Szívcsakránk elhelyezkedését is elárulja a neve, igen pontosan a szívtájékon van. Közepesen gyors forgású, zöld színöntetű csakra. Hozzá tartozó szerv és testrész: csecsemőmirigy, szív, mellkas, mellüreg és a tüdő.
A 7 csakra középső tagja, az anyagi és a szellemi világ közötti hídnak tartják. Hozzá kapcsolódik az együtt érző és a feltétel nélküli szeretet, chakra-colors-2melynek jegyében elfogadunk másokat és feltételezzük róluk a teljes és egyértelmű pozitívitást. Nem csupán mások elfogadása, saját magunk feltétlen és teljes elfogadása is a szívcsakra energetizálásán múlik. A szívcsakra az a központ, amelyen keresztül szerethetünk akár mást, akár magunkat. Minél nyitottabbá válik ez a központ, annál nagyobb lesz a képességünk, hogy önzetlenül szeressünk. Lényege a tiszta szeretet, figyelem, igazság és a mentálisan is erős immunrendszer. A szívcsakrához tartozó lelki problémák elsősorban azzal függnek össze, hogy mennyire vagyunk képesek önzetlen szeretetet adni és elfogadni. Mennyire tudunk elfogadni, odaadóak lenni és mekkora különbség van én és mi tudatunk között. A válasz megmutatkozik azokban a viselkedései formákban, melyekkel a szeretet ellen védekezünk, és amik a szívcsakra betegségeit is okozzák, a megkeseredettségben, az egoizmusban és a keménységben, az akaratosságban amelyet mások és önmagunk ellen egyaránt kifejezünk. Aki sokszor mondogatja, hogy : „ ezt nem érdemeltem meg” „nem mehetek el nyaralni mert nem tehetem meg”, „nem engedhetem meg ezt és ezt magamnak, bezzeg a szomszéd..” az mind-mind a szívcsakráját szűkíti és szennyezi. A saját magunk számára teremtett áldozati szerep a szívcsakra energiájának a nyílt gyilkosa.

Az itt keringő energiák érzetei alapján döntjük el, hogy mit fogadunk el és mit nem. A zárt szívcsakra megmutatkozik a hajlott testtartásban is. Ekkor szűkül a szívcsakra területe és az energiák nem tudnak megfelelően áramolni. Ilyenkor fontos, hogy olyan gyakran hajlítsuk hátra a gerincet, amilyen gyakran csak lehet, tartsuk is ezt a nyitottabb pózt. Ezt nem elég néhányszor elvégezni, hanem szokássá kell tenni. Például olvassunk vagy tévézzünk hason fekve, könyökölve. Ám nem csak testtartással zárhatjuk be szívcsakránkat. A dohányzó emberek ezt a csakrájukat roncsolják a legjobban. Nem csoda tehát, hogy a szívcsakra betegségei között ott találjuk az összes cigarettához kötött betegségeket: szívbetegség, tüdőbetegségek, érbetegség, magas vérnyomás, és az immunrendszerrel kapcsolatos betegségek is a szívcsakra dohányzással összefüggő betegségei.
Érzelmi működési zavarok még a szívcsakra alulműködése esetén: asztma, ekcéma, rák, AIDS, szénanátha, szívpanaszok, különböző autoimmun betegségek, a lelki szinten testi kivetülésbe átfordult, önpusztító betegségek. Korszakunkban sajnos sok olyan betegség van, ami összefügg a szívcsakrával. Mivel középen helyezkedik el a szeretet megnyílásával gyakorlatilag az összes csakrának az energiaáramlására pozitívan hat. Jellemzően a szívcsakrához tartozó betegségtípusok:

Autoimmun betegség: A beteg szimbolikusan és fizikailag is önmaga ellen harcol. Emögött, mártír viselkedés, a saját szükségletek és önmagunk képességeinek megtagadása, önmagunk durva tumblr_n3ttt5vKzl1st5lhmo1_1280háttérbeszorítása áll. Az ilyen típusú betegségeknél különösen figyelni kell arra, hogy a beteg megélje szükségleteit, érzelmeit és kiteljesedjen bennük. Előfordulhat olyankor is amikor nem vagyunk teljesen összhangban magunkkal, nem tudunk érzelmileg azonosulni azzal amit csinálunk. Gyakran fordul elő például olyan esetekben, amikor valaki olyan foglalkozást végez, ahol szörnyűségeket láthat, és inkább bezárja a szívcsakráját, ezzel védekezve a látottak vagy tapasztaltak negatív hatásai ellen.
Immungyengeség: Szimbolikusan azt a vágyat fejezi ki, hogy az érintett nem akar különbséget tenni barát és ellenség, jó és rossz, fehér és fekete, ismerős és ismeretlen között. Mindennek és mindenkor megnyílik azonos energetikával fordul minden felé. Mivel a beteg testi síkon nem tesz különbséget jó és rossz, segítő és ártó között, nem is védekezik, nem fordítja saját javára a negatív energiákat sem, így eljut a hőn áhított nyitottsághoz. De ez a feltétlen nyitottság sajnálatosan eléggé kiszolgáltatott állapot a mai felkavaró energiák közötti világban, és a negatív energiák beengedése miatt akár végzetes is lehet. Az AIDS betegség is ilyen típusú erőteljes megtagadás elfogadás egyenlőség háromszögben gerjesztett szívcsakra rendellenesség.
Szívpanaszok: Legtöbbször az az oka, hogy nem hallgatunk a szívünkre, mintha szó szerint szívtelenül élnénk. Ez gyakran merev nézetekben és feszültségben, vaskalaposságban nyilvánul meg. Gyakori a köszvény párosulása is a makacsság miatt. A szívpanaszok a belső melegség hiányára utalnak. Ez azt jelenti, hogy az érintettnek nincsenek szeretetteljes érzései. Szívcsakra zártsága miatt nem engedi be magához a szeretetet, ez sajnos néha az egyén számára fontos emberek kizárásával is párosul.
Vérkeringési problémák: Azzal függ össze, hogy mennyire vagyunk képesek szeretni. Engedjük-e vérünket szabadon áramlani? Engedjük-e a szeretetet és szerelmet szabadon áramlani?

A szívcsakra színe a zöld és rózsaszín, főként gyerekeknél. Ha aktivizálni akarjuk szívcsakránkat, feltölteni energiával hordjuk szívtájékon zöld ruhaneműket, zöld nyakkendőt, zöld ékkövet, zöld vagy rózsaszín melltartót. Ennek a színnek nagyon erős nyugtató hatása van. Nem hiába használják a zöldet a legtöbb kórházban és műtőkben. Igen erősen segíti a regenerációs folyamatokat, valamint az összpontosítást. Egyensúlyt teremt a benned lévő nem kiegyenlített erők között. Érzelmi feszültségeidre nagyon jó hatással

Krizopráz

Krizopráz

van. Ha úgy érzed hogy ez a terület szorul energetizálásra a következő köveket használhatod: aventurin, danubrit, jádeit, korall, krizokolla, krizopráz, malachit, moha achát, rózsakvarc, smaragd, rózsaszín turmalin. Ezek közül mindenképp válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet egyéb más tulajdonságaik alapján.

Illóolajok, amik segítenek az aktivizálásban: Rózsa, szegfű, virágillatok.

 

Ezek is érdekelhetnek:

17-201-13080879422073475897-00000Smaragd tó meditáció

________________________________________________________

koriander_505374_55666_nGyógynövénytár – A koriander

________________________________________________________

funny-stickers-cats-for-home-decor1-4Home dekor- Cicásodjunk