freesock-baby

Építsd újra önmagad – Tippek fáradt anyukáknak

Tippek fáradt anyukák számára.. és néhanapján mindenki fáradt..

Persze vannak pillanatok amikor mindenki mindig elvárja hogy mosolyogj, egyben legyél, akárhány gyerekbetegség, folyó orr, lázas homlok és átalvatlan éjszaka után.

medikAhogy mindenki elvárja hogy kinézz és viselkedj.

A dühítőbb pedig, amikor különböző gyermekfoglalkozásokon szembetalálkozol olyan anyukákkal, akik első pillantásra tényleg mindig tökéletes feleségnek, fodrászolt szépségnek, díjnyertes séfnek, türelmes anyának tűnik és még sorolhatnánk tovább a pozitív jelzőket. Ilyenkor elcsigázott energiahiánnyal magadra pillantva, jogosan futhat át a fejedben, mi az amit ő másképp csinál?

tired-mom

És valójában….

Persze kiderülhet hogy bébiszitterek és takarítónők hada sorakozik a tökéletesnek festő anyuka háta mögött, de nem képtelenség ezt egyedül is megtenni. Csupán a időközben jogosan lecsappant energiáinkat kell feltölteni, és igyekezni megszervezni kicsit a napot, valamint néha más szemszögből tekinteni a dolgokra.
Nézzük mit tehetünk, hogy újra építsünk egy napot?

 

Dobd fel magad ötletek anyukáknak:

ENERGETIZÁLJ!

–          Kezd a reggelt energetizáló gyakorlatokkal! Ha teheted még mielőtt kikecmeregnél az ágyból húzd magad alá a lábaid, térdeidet tedd szét, a homlokod tedd le az ágyra, és tedd alá az összekulcsolt kezeid. Vegyél mély lélegzeteket. Ebben a pózban több oxigén jut el a sejtjeidhez. Lélegezz egészen a tüdőcsúcsodig. Majd a reggelt kezd egy nagy pohár tiszta vízzel. Ez is újraépíti a szervezeted.

TALÁLD MEG MINDEN TÖRTÉNÉS HUMOROS OLDALÁT

–          A nevetés köztudottan endorfint termel, ami a másnéven maga a boldogsághormon így bármi is történjék próbálj meg nevetni rajta. Ha az elején cseppet sem találod mulatságosnak például hogy a Commercial Free Childhoodgyerek összekente a falat a főzelékkel, állj meg egy pillanatra és mosolyogj. Még ha nincs is kedved rá, húzd mosolyra a szádat. Ez is elkezdi termelni az endorfinnt, szerencsére így működik a szervezetünk. Mosolyogva nézd meg gyermeked örömét miközben ezt összehozta. Örülj most a gyermeked örömének, és ne szidd le elsőre a sárgaföldig. Persze tisztázd vele, hogy művészi hajlamait ezentúl élje ki kevésbé nyilvános felületen, de mindezt mosolyogva. A mosoly beindítja pozitív teremtőképességünket, és oldja a negatív történések folyamát. Minél hamarabb kezdünk mindennek, még a legelképesztőbb dolgoknak is örülni annál hamarabb fognak elkezdődni a pozitív történéseink!

PEZSDÍTSD FEL RÉGÓTA SZUNNYADÓ HÁZASÉLETED

–          Ha ágyba tetted a gyereket, vetkőzz ki nyugodtan önmagadból, vedd fel régebbi tűsarkúd, és semmi másban, egy piros bugyiban várd csupán a későn hazaérkező párod. Ne aggódj ha épp nincs megmosva a hajad, vagy nincs elmosogatva, úgysem fogja észrevenni rajtad.

ÉPÍTKEZZ, ÉS NYERJ ERŐT A HARMÓNIÁBÓL 01-mother-and-child

–          Minden anyukának rendelkezésére áll a legnagyobb toló és építő erő amit valaha az Univerzum szolgáltatott a számunkra. Ez pedig a gyerekünkkel való harmónia töltő ereje. Soha semmi nem tölt fel energiával annyira, mint ez a tízmilliószoros szerelem érzése. Áramoltasd ezt az energiát végig az egész testeden, lelkeden és ez a pár perc egység felér ezer meditáció erejével! Ne feledd minél nyugodtabb és harmónikusabb vagy a gyerek is annál nyugodtabb.