Breath-in-Meditation

Gyógyító meditáció 4.

A tudás erdeje

Ezt a helyszínt akkor szoktam használni, ha valamire keresem a megoldást, vagy valamit egyetemesen meg szeretnék tanulni és jobbá tenni. Hasznos, ha az ember nem találja a megoldást egy egy problémára vagy csupán valamit szebb fényben szeretne látni. Mentális egészséged érdekében használhatod a tudás fáját abban az esetben is, ha szeretnéd hogy kedved megváltozzon egy dologgal kapcsolatban. Használhatod a betegséged lelki okának gyógyításakor, ha a fent leírt betegséged lelki okának pontos forrását szeretnéd meghatározni és kijavítani. Ekkor próbálj meg a meditáció során a lelki okra mutató könyvet keresni, és megnézni az életeseményeidet a könyvben.
A megszokott módon menj le pihenőhelyedre, lazítsd el szemhéjad. Nézz körül, és láss délre egy erdőt. Gyönyörű fái hívogatnak a messzeségben. Indulj el feléjük, hallgasd hogy a leveleket lágyan fújja a szellő. Néhány madár csicsereg a fákon a biztonságot nyújtó fészkében. Minden gyönyörű és békés. Belépsz az erdőbe. A fák mintha körülölelnének. Lassan egy ösv11-44-35-813_950x510ényre bukkansz, indulj el a fák között ezen az ösvényen. Lassan egy hatalmas, ősi öreg fa képe bontakozik ki az ösvény végén, tiszteletre méltó, bölcs öreg fa. Ahogy feltekintesz a fára látod, hogy az egyes ágakon könyvek vannak felakasztva. Mind gyönyörű könyv, van ami bőrkötésben, van ami szép illusztrációkkal ellátott borítóval csüng le az ágakról. Van olyan, amin a grafika vicces, van amin teljesen élethű természeti kép.
Választd ki azt a könyvet, ami számodra a legszimpatikusabb, amivel úgy érzed foglalkoznod kell. Vedd le a fáról. Simítsd meg a borítóját, nézd meg a címét. Lapozz bele, nézd meg mi van az oldalakon, milyen ábrák vannak, milyen történet szól hozzád. Figyeld, ahogy a képek egyszerre csak megelevenednek és a történések egy teljes eseményt mutatnak meg a számodra. Élvezd és éld át a történetet addig, amíg jólesik.
Ne feledd bármiről szólhat a könyv, a fontos hogy jól végződjön.
Ha befejezted a könyv olvasását, a végére értél csukd be és képzeld el, ahogy a könyv egészen kicsivé zsugorodik. Amikor olyan piciny lett hogy elfér akár a kisujjad körmén is, tedd el oda ahol mindig eléred. Ha tankönyv elteheted a füled mögé vagy éppen egyenesen bele a fejedbe, ha családi képeskönyv, vagy szerelmes könyv, vagy pont a betegséged lelki okáról szólt, akkor teheted egyenesen a szívedbe. Bárhová hova szeretnéd. medi
Bármikor meglátogathatod a tudás erdejét, mindig a megfelelő fán a megfelelő könyvet fogod megtalálni.

Ha befejezted a gyógyító munkát, meglátogathatsz egy másik helyszínt képzeletbeli gyógyító fennsíkodon, vagy elmehetsz az ajtódig, visszatérhetsz meditatív állapotból éber állapotba.