birds-flight-in-sunset-wallpaper-537f1e0f9c6d6

Lachesis – alkati homeopátia

LACHESIS (LACH)
Az óriás csörgőkígyó mérgéből készített szer lényege a felfokozott idegi állapot, mely állandó levezetődést keres, ez szinte összes tünetében megmutatkozik. A Lachesis legfontosabb hatóterülete a keringési rendszer. Panaszainak többsége ezért a vérkeringéssel kapcsolatos.
Rendkívül bőbeszédű, vég nélkül árad belőle a szó; igen nehéz mellette szóhoz jutni. Mivel korlátozva érzi magát, állandóan beszélni akar. Erős, szinte kényszerítő szükségét érzi, hogy kifejezze magát. Egyik beszédtémáról a másikra ugrál. Jó előadó, de rossz társasági ember, mert nem hallgat meg másokat. Jellemző rá, hogy akárhol van, mindig hangosan beszél és nevet, anélkül, hogy ennek tuidatában lenne.

Kulcstünetek
Fél a kígyóktól, annyira, hogy még a televízióban sem képes nézni őket. Fél a szívbetegségektől. Kedveli az alkoholt, de ahogy öregszik, egyre kevésbé bírja, vagy nagyon rosszul lesz tőle. A Lachesis csökkenti az alkohol iránti vágyat, sőt, segíthet a delírium tremens és a kábítószer-függőség megszüntetésében.
Gyakran vannak hőhullámai, különösen a változás korában, amitől nagyon szenved. Rosszabbul érzi magát reggel, illetve alvás után. Baloldali és balról jobbra terjedő panaszok. Amikor a baloldalán fekszik, rosszabbodik az állapota. A bőr bíbor és kékes elszíneződése, márványozottsága. Az arca vörös, olyan, mintha szét akarna robbanni.

Panaszainak, illetve betegségeinek kiváltó okai legtöbbször bármilyen korlátozás, féltékenység, szerelmi bánat. A szexuális energia levezetésének hiánya.

Minden olyan helyzet megviseli, mely a vérkeringés megváltozását hozza magával, például hirtelen felhevülés, reggeli ébredés. A Lachesis a vezető szer, amikor valaki pánikérzésre ébred.
Életének különböző szakaszaiban hőhullámtól szenved. Hajlamos a magas vérnyomásra; fejfájások, aranyerek, visszerek, a szívbetegség összes fajtája, bíborszínű fekélyek és bőrkiütések léphetnek fel nála.

Mindent intenzíven csinál. Mindig erősen szorong. Az egészsége miatt például annyira, hogy a homeopata már az Arsenicumra gondol. Fél a kígyóktól.
A Lachesis gyűlöli, ha bármiben korlátozzák. Nem csak a lelki, de a testi korlátozást sem bírja elviselni, még a gallér szorítását sem, mindig meglazítja a nyakkendőjét. Semmi szorítót nem tud elviselni se a nyaka, se a dereka körül. Érzékenyen reagál a nyomásra, és nem szereti, ha megérintik.

Jellegzetesen baloldali panaszai vannak, vagy a panaszok a bal oldalon kezdődnek, és onnan terjednek át a jobb oldalra.
Általában fázós; de melegvérű is lehet, jelentősebb vonása azonban, hogy szenved az emelkedő hőmérséklettől és a felfelé terjedő érzetektől, különösen, amikor hőhullámok árasztják el a fejét, beleértve a változás- és a kamaszkort is.
Az idősebb Lachesisnél előforduló tünetek: szívgörcs, magas vérnyomás, angina pectoris és szívdobogások. Az ilyen alkatú páciens nem tud a baloldalán aludni, mert akkor jobban fáj a szíve és felerősödik a szívdobogása.

 

forrás : Dr Élthes Eszter
további információkat a http://www.szenanatha-hp.fw.hu  – n olvashatsz