cropped-eli-1.jpg

Levendulaszörp – házi finomságok

 

A levendulaszörp is azokhoz a finomságokhoz tartozik amiket egyszerűen összeüthetsz otthon.

Aztán egy vendégség keretében elő tudsz rukkolni ezzel a kiváló frissítővel! Mindenkinek ízleni fog, hidd el!

SAM_9598

A hozzávalók:

  • 1 kg barna nádcukor
  • 5 citrom leve
  • 5 citrom reszelt héja
  • 5 dl tisztított víz
  • egy csokor, kb 40 db levendulavirág lehet friss
  • vanílincukor és fahéj ízlés szerint
  1. A nádcukor, a citromhéj, a citromlé és a víz egyvelegét egy nagyobb lábasban felforraljuk.
  2. A levendulát csak akkor tegyük hozzá, amikor már a cukor teljesen felolvadt.
  3. Ekkor a lábas alatt zárjuk el a lángot, ízlés szerint fűszerezzük a kész szörpöt, fahéjal és vanilincukorral, majd lefedve pár órán átpihentessük.
  4. Pihentetés után ismét forraljuk fel a szörpöt.
  5. Ha felforrt, szűrjük át, végezetül pedig töltsük tiszta üvegekbe.
  6. Száraz dunsztban eltéve törölközőkkel vagy takarókkal bebugyolálva hagyjuk a szörpös üvegeket pihenni és kihűlni, néhány nap múlva pedig csodálatos üdítőt fogyaszthatunk.

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>