Homeopathy-311

Sulphur- alkati homeopátia

Beállítottság, viselkedés:
A Sulphur tele van energiával, gyerekként hiperaktív. Nagyon kíváncsi természetű. Magabiztos, talpraesett, gyakran vezetésre alkalmas egyéniség. Extrovertált, nagyszájú, hangoskodó. Ha csendesebb típus, akkor is tele van önbizalommal, esetleg kellemetlenül okoskodó. Gyorsan tanul.
A végletekig rendetlen. Énközpontú, s mindent és mindenkit a hozzá való viszonyulás alapján értékel. Emiatt érzéketlennek látszik. Erősen lefoglalja saját világa, mások igényeivel nem törődik. A praktikus Sulphur könnyen, találékonyan megold kreatív, sőt gyakorlatias feladatokat.

Intelligens. Nagy csevegő. Szeret a dolgokról elvontan gondolkodni. Gyakran kérdezgeti, hogy „Miért?”. A hiperaktivitás mellett a lustaság is jellemző rá.
A Sulphur semmilyen korban nem szeret mosakodni, ezért mindig piszkosnak hat, és a testszaga is kellemetlen. Különcködő, feltűnő ruhát visel.
A Sulphur-alkatú egyén nagyon melegvérű. Éjjel kidugja a lábát a takaró alól, vagy az egész takarót lerúgja magáról. Feltűnően piros arcú, nyálkahártyái vörösek, piros az ajka, a szemhéjszéle, az orrnyílása és a füle.
A Sulphur-alkatú ember testes, erős, bírja a hideget, és általában jó egészségnek örvend.

Nagy étvágyú. Nagyon szomjas, főleg a jéghideg szénsavas italokat kedveli. Sok energiája van, extrovertált és nagylelkű.

Kulcstünetek
Melegvérű, rosszabbodás hőtől, bármilyen meleg dologtól. Piszkosnak látszó, száraz, érdes bőr. Viszketés, ekcéma. Körömrágás. Majdnem mindig jelen vannak a viszkető bőrkiütések.
Fél a magasban.

Rosszabbodás: hőtől; meleg szobában; ágymelegtől; szélsőséges hidegtől; állva; fürdéstől.
Javulás: a szabadban; hűvös levegőtől; vakarástól.

Főbb javallatok
Allergiák, árpa, bevizelés, csalánkiütés, fejfájás, kanyaró, kelések, láz, mérgesszömörce-mérgezés, ótvar, torokgyulladás.
Alkoholizmus, borvirágos orr. Aranyeres csomók.
A Sulphur azon homeopátiás szerek egyike, amelyeket akkor alkalmaznak, ha egy akut állapot, például nátha, influenza, köhögés vagy fülfertőzés gyógyulása nagyon elhúzódik.

 

forrás : Dr Élthes Eszter
további információkat a http://www.szenanatha-hp.fw.hu  – n olvashatsz