snee

Szénanátha?? Támadj homeopátiával!

Tüsszögsz? Folyik az orrod?  Összemosódik a szemed a viszketéstöl?
Sajnos itt az allergiaszezon. Mit tehetsz??

Első lépésként a szervezetből ki kell termelni a méreganyagokat 
Erre sokféle lehetöségünk adódik, pl. a Chelidoneum a a májműködést, a Berberis a veseműködést serkenti, ezek szedésével hozzájárulunk a szervezetünk anyag cseréjének fokozásához, ezzel méregtelenítéséhez. .Személyre szabottan ki kell választani a megfelelő szert  pl. Sulfur, Nux vomica, Thuja, stb. ezek az úgynevezett kivezető szerek, ezek  adásával támogathatjuk a szervezet méregtelenítö folyamatait.
Méregteleníteni lehet méregtelenítő teakeverékekkel, különbözö homeopátiás szerekkel, nyirokrendszer tisztítóval, mint a Phönix Lymphophon. De végezhetünk citromkúrát is.

A szervezetet ezek után  elö kell készíteni a pollenallergénekkel szemben

Ha pontosan tudjuk, hogy mi váltja ki az allergiás reakciót, akkor ebböl a szerből készített homeopátiás szert adva a szervezetet az allergénnel szemben felkészíthetjük, ellenállóbbá tehetjük.

Parlagfűből készült homeopátiás szert az Ambrosia-t
Aranyvesszőből készült homeopátiás szert a Solidago-t vagy a leggyakoribb allergénként szereplő virágporok keverékéböl készült homeopátiás szert a Pollens-t adhatjuk.

Első lépésként időben el kell kezdenünk a szervezet felkészítését, még a szezon előtt. Ha már elkezdődött a szezon a tünetek alapján szedhetjük az alábbi szereket is:

Allium cepa: kínzó orrfolyás jellemzi , a váladék pirosas felmaródást okozhat, tüsszögés, könnyezés, rossz közérzet kíséri a szénanátha tüneteit. A tünetek hideg levegötöl, kint tartózkodástól, és hűvös borogatástól enyhülnek.
Euphrasia: az előzőhöz hasonló tünetek, de a páciens a szemtüneteket érzi kínzóbbnak-vörös, duzzadt, szemek. Erős könnyezés, a könny felmarja a szem környékét, az egyén nem bírja a fényt.
Arundo: a legjellemzőbb tünet a test szerte előforduló égés, viszketés érzés – szem, orr, száj, torok, bőr. Bö váladékozások kísérik.
Sabadilla: görcsös tüsszögés-rohamok erös könnyezéssel és orrfolyással, homloktáji főként nyomó fejfájással. Nagyon fázik, mindemellett kívánja a meleg dolgokat, meleg takaró, meleg folyadék.  Társulhat gombócérzettel, emiatt állandóan nyeldekelnie kell az egyénnek.

Komlpex készítmények és kiegészítők a szénanátha ellen

Luffa: orrdugulás fejfájással, komplex szer, a szénanátha összes tünetére.
Luffeel orrspray orrdugulás, vizes orrfolyás esetén, sneezing-ch
Euphorbium compositum orrspray sűrű, gennyes orrváladékozásnál, ennek kicsit erősítő hatóanyaga van, így fontos hogy közvetlenül az orr nyálkahártyájára kerüljön
Euphrasia szemcsepp erősen belövellt, fénykerülő szem, szemviszketés, bőséges, a szem környékét felmaró könnyezésnél, Oculoheel szemcsepp a fáradt, gyulladt szem megnyugtatására.
Tengervizes orrspray: ideig óráig segítheti a légutak átjárhatóságát, hosszú távon azonban vigyázzunk, kiszáríthatja a nyálkahártyát.

Fontos a calcium és a sóanyag pótlása a szervezetbe!

Schüssler N.8. Natrium chloratum D6, adható allergiás panaszok esetén.

Tüsszögésmentes napokat!