15-201-12952034551426899130-desktop_vacation_daytime1600x1200_by_hybridworks

Szerencsehozó Feng shui szimbólumok

 

A Feng Shui egy ősi kínai hagyomány, miszerint a környezetünk nagy hatással van az életünkre és a kapcsolatainkra. Minden szimbólum saját energetikával rendelkezik, és a megfelelő helyre  téve a megfelel öszimbólummal emelni tudod a pozitív energiák keringését. Most bemutatunk néhány Feng Shui szimbólumot, amellyel sikeresen behívhatod a megfelelő energiákat, jobbá és szebbé téve mindennapjaid.

Az Elefánt – mivel egy olyan állatról van szó, ami felerendkívül hosszú életü, az elefánt a megismerés, a tudás és az erö és a kitartás szimbóluma. Szerencsés ha legaláb szemmagasságba, vagy anál magasabbra helyezed a lakásba, így emeli a csít. Teheted például egy polcra ahhoz, hogy jó hatással legyen rád, ugyanakkor elismerést is kell nyerjen ahhoz, hogy segítsen neked, és jó híreket csalogasson hozzád. Tökéletes helyen a lakás közepén van. Helyet kaphat a bejárathoz közel is, de sosem arccal a bejárat felé. Az elefánt ormánya a csí áramlásának megfelelően felfele kell hogy nézzen, így emeli az energiákat.

 

A macska nemcsak arról nevezetes, hogy kitünöen lát a sötétben, hanem arról is, hogy elhesseget minden rossz szellemet, amely meggátol téged abban, hogy sikeres legyél. Sok helyen a kínai világban bazárokban kapható az integető macskaszobor, a Maneki Neko, ami a rossz energiákat elhessegeti, a jókat bevonzza. A Feng Shui tanításai szerint, a munkahelyeden a macskát az íróasztalra vagy a pénztár mellé helyezd, hiszen a macska a pénz és a szerencse jelképe is.  Az egyik legenda szerint egyszer egy macska jelent meg egy szamuráj előtt, és első lábával integetni kezdett neki. A szamuráj igen kedvesnek találta ezt a látványt, és követni kezdte a macskfmaát. Néhány perccel később villám sújtott a fába, mely alatt korábban állt. Az integető macska megmentette az életét!
A lakásban a dél-keleti rész az ideális ahhoz, hogy gazdagságot, az észak-keleti pedig arra, hogy több tudást és magasabb szemléletmódot adhasson számodra. Az egyik legenda szerint egyszer egy macska jelent meg egy szamuráj előtt, és első lábával integetni kezdett neki. A szamuráj igen kedvesnek találta ezt a látványt, és követni kezdte a macskát. Néhány perccel később villám sújtott a fába, mely alatt korábban állt. Az integető macska megmentette az életét!

 

A Feng Shui szerint a ló összpontosítja egy személy energiáját annak érdekében, hogy sikeres legyen. A ló elemmel légy óvatos, nagyon erős yang szimbólum így egyedül ne használd. mindíg két lovat téflógy egymás mellé, ha biztos közreműködést vagy házasságot szeretnél. Ők szemmel az ajtónak vagy az ablaknak kell álljanak. Ha a lovat a lakás dél-keleti részébe helyezed, szerencséd lesz a szociális interakciókban, és ha az észak-nyugati sarokba teszed, sikeresen átsegít téged a legnehezebb időszakokon is.

 

A buddhisták számára a lótusz Buddha székét képviseli. A kínaiak számára a lótusz a tisztaság szuperlatívuszát és a tökéletességet jelöli, ugyanis kecsesen növekszik ki a nedves talajból, bárminél is szebben. A növény valamennyi része – a gyöke11-54-41-146_950x510rektől a szirmokig, rendkívüli jegyekkel bír. Ha a lótuszvirágot otthonodba helyezed, szellemileg feltölt, megmutatja a valóság eredeti arcát, a rajtunk kívül eső dolgok gyönyörűségét.

 

Kínában a kakas nem csak szerelem és házasság szimbólum, de védelmül is szolgál. A kakas védi például a házakat a tűz ellen, de a rossz szellemektöl és betörőktől is védelmet nyújt, csörével megcsipkedi az ártó szándékokkal közeledőt.fkakas
Ha hűséges partnert szeretnénk, tegyünk ki egy Feng Shui kakast. A kakas megvéd azoktól, akik kívülről tolakodnak be a kapcsolatunkba és meghiusítja a viszonyokat. Hogy ezt elérjük, helyezzük a kakast úgy, hogy kifele nézzen, mintha a bejárati ajtót őrizné.