Támad a Parlagfü? Használd!

A parlagfü (Ambrosia artemisiifolia) mindenki réme, 20–140 cm magas, terebélyes, ágas egyéves növényke. Központi egyenes, tompa négy élű szárral rendelkezik, amelynek sűrű oldalhajtásai vannak. Virágpora súlyos allergiát okoz, a népesség több mint fele szenved parlagfű allergiában. De miért is? Tényleg olyan ártalmas ez a növény?

A homeopátia elve szerint az allergiát kiváltó anyaghoz óvatosan hozzá lehet hangolni az immunrendszert. Nézzük a gyakorlati oldalát, a parlagfűvel együtt sokezer növény virágzik, pollenje tehát együtt közlekedik a parlagfű pollenjével. Tüsszögsz? Ehhez persze először tudni kell, hogy mi váltja ki a bosszantó tüneteket, ezért érdemes illöelvégeztetni egy allergiatesztet. Ha kiderült hogy valóban a pollen okozza a problémát az alábbi szerekkel próbálkozzunk, a parlagfűt pedig csak hagyjuk békén, hiszen mostani kutatások már azt támasztják alá, hogy őssejt termelő hatása van, tehát lehet hogy pont a parlagfű lesz a kulcsa minden gyógymódnak.
Higgyünk a természet erejének, nem hiába termeli a parlagfűt oly nagymértékben mostanság!
Addig is testi tüneteinket az alábbi homeopátiás szerekkel kezelhetjük:

A Coryzalia nevű homeopátiás szer például segít megszabadulni az orrdugulással járó, vizes náthától. Ha a tünetek erősek kezdetben akár óránkét egy tablettát is bevehetünk, amit fokozatosan csökkentünk.

A Histaminum a szervezetben zajló allergiás folyamatok csökkentésére szolgál, ezért megelőzésként is hatásos lehet. Ez utóbbi hisztaminból készül, azaz abból az anyagból, mely allergiás roham alatt nagy mennyiségben árasztja el a szervezetet, s amelynek hatására akár asztmás roham is kialakulhat, ugyanis összehúzza a hörgőizmokat. Csakhogy igen kicsi, homeopátiás mennyiségben éppen ellenkező reakciót vált ki, ezért hatásos csak kúrában, általában az allergiás időszak előtt kezdve. Bevethető allergiás légúti és bőrproblémák esetén, sőt az élelmiszerek, illetve a napfény és a rovarcsípés okozta érzékenységi tünetek ellen is.

Az Euphrasia, azaz szemvidítófű olyan gyógynövény, amely – nevéhez illően – főleg a szemben és a bőrön csökkenti a gyulladásos folyamatokat. A szert a virágzó növényből nyerik. Mérsékli a pollenallergia szénanáthás tüneteit, enyhíti a szem viszketését, könnyezését, pírját.

A Pollens meglepő módon nyolcféle virágporból készül, a homeopátiás hígítás révén megelőzheti az allergiás szezon kínjait. Ezt is érdemes a szezon előtt röviddel elkezdeni. Megelőzésre 30CH 3-4 héttel a szezon kezdete előtt.

Az Ambrosia artemisiifolia névre hallgató homeopátiás szer magát a parlagfüvet használja arra, hogy enyhítse a szemviszketést és a szénanátha egyéb nyavalyáit. Hasonlót a hasonlóval elve alapján a parlagfűszezon előtt érdemes kezdeti pici dózisokkal hozzászoktatni, felkészíteni a szervezetet, hogy hatásosan tudjon reagálni a parlagfűre. Megelőzésnek 15CH heti 10 golyócska. Már kialakult tüneteknél tüneti szernek is használható, ha szemhélyviszektés és szénanáthás tünetek már jelentkeztek.  Ilyenkor 15CH erősségben, napi 1-3*5 golyócska.

A homeopátia másik irányzata a Süssler sók használata.  Akut tünetek süsszleresetén  óránként 1 tabletta Natrium chloratum D6 felváltva, Ferrum phosphoricum D12-vel, allergiaszezonban mindkét szerből naponta 3×1 tabletta szedésével is kordában tartható az allergiaszezon szénanátha jellegű tünetei.