Az öltözék színének jelentése randin és hétköznapokon

Nem csupán a randin jelenthet sokat egy jól megválasztott ruhaszín, de egy állásinterjún, felvételin is nagy jelentőséggel bír a ruhák színének összeállítása. Nem mindegy milyen energiákat közvetítesz, és nem feltétlenül ugyanazt kell felvenned egy játékbolti munkakör felvételi elbeszélgetésére, mint egy energiagazdálkodási cég kommunikációs pozíciójára jelentkezve.

0
1379
ruhák színei mit jelentenek

Fehér szín

Fehéret viselj mindenképp, ha tisztázni akarsz egy ügyet, és azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek. Nyugodtan hordhatod egy családi komoly megbeszélésen és nem hiába öltöznek fehérbe az iskolai vizsgákon, azt jelzi nincs takargatnivalóm, ez vagyok. A fehér szín az egyszerűség, kifinomultság és tisztaság és a nyugalom jelképe. medi
A fehér a szűziesség és tisztaság jelképe, ezért fehér a mennyasszonyi ruha színe is. Athénban az ártatlanság jeleként használták, Kínában viszont a gyász színe. A testünk és lelkünk is pozitívan reagál a fehér színre, ugyanis az magába foglalja az összes színt, az összes szín rezgését és ez igen jótékonyan hat energiáink kiteljesedésére. A fehér védelmi szín is. Ha kedvenc színed a fehér, akkor mindenben a kiválóságot és tökéletességet keresed.

Fehér ruhát vegyél fel ha azt szeretnéd hogy komolynak, nyíltnak és őszintének gondoljanak, és ha azt szeretnéd hogy hozzád is így viszonyuljanak.

Fekete színű öltözék

Fekete a visszavonuló energiák, a gyász színe.Akkor viseljünk, ha az érzelmeink helyett az észérvekre kell koncentrálnunk. Ha valaki túl sok feketét hord, akkor valószínű energiahiányban szenved, hiányzik valami az életéből, és depressziós lehet a fekete negatív hatásai miatt. A fekete szín az egyetlen ami elnyel minden színt, mint a fekete lyuk elnyeli az energiákat is.

Van egy másik megközelítése is a fekete szín hordásának, ez már nem energetikai megközelítés, hanem a társadalom által felállított mérce szerint működő szimbólumrendszer. E szerint a fekete szín általában az eleganciára, a formalitásra, a szigorúságra és a halálra jellemző, ezeket az életeseményeket jellemzi. A fekete joker szín, ami azt jelzi, hogy nem túl sok érzés olvasható le a fekete színből.

Azok, akik szívesen hordanak feketét titokzatosnak, lehet hogy külsőleg divatosnak és érdekesnek szeretnének tűnni, viszont lehet hogy túlzottan egyhangú a mindennapi életük. Egészen biztosan udvariasak és távolságtartóak, kivéve a mostanában divatból tizenéveseken felfedezhető fekete jellemző irányzatok, és zárkózott emberek.

Vörös színű ruha

Ezzel a színnel elsöprő érzelmi hatást tudunk kiváltani az emberekből, legfőképpen akkor ha el akarjuk csábítani őket, ugyanis ez a szín a nemiséggel és a libidóval áll összefüggésbe. Egy vörös koktélruha teljesen jó energiákkal bevethető, ha az ember lánya férfiszíveket hódítani készül. A vörös a z erő, a tűz és a hatalom és egyben a szexualits, nemzőképesség jelképe. Hazai népszokás, hogy a húsvéti tojás piros színe a termékenység jelképezi. A vörös a gyökér csakra színe, a tetterőé, a családi harmóniáé. Túl sok vörös színű ruhát és kiegészítőt azonban nem szabad viselni, mert agressziót vált ki belőlünk és a környezetünkből.

Ha szeretnéd hogy mindenki rád figyeljen, például egy beszéd megtartásakor, nyugodtan használj piros ruhát, vagy kiegészítőt. A piros színt kedvelők kreatívak, dinamikusak, kezdeményezőek és fizikailag is aktívak.

A szürke ruha

A szürke jelképét nem nehéz kitalálni ,a szürke az egyhangúság és az érzelem nélküliség jele. Ha sok szürkét hordasz az annak a jele, hogy belefásultál a dolgokba, mintha fekete fehér tévén néznéd az egész világot. Ám hasznos lehet egy szép szürke ruha, ha nem akarjuk nagyon felhívni magunkra a figyelmet. A szürke ruhát visleő ember szereti és követi is a konvenciókat, szereti a szabályokat az életben. Nem egy kitűnő egyéniség a többi közül, szeret beleolvadni a tömegbe. Feltétlenül szürke ruhát kell húzni egy állásinterjún ha egy multi céghez pályázunk, azonban legyen rajtunk valami kicsiny és feltűnő, ránk jellemző színű kiegészítő is, képviselve egyéniségünket. Itt hiába is várnánk hogy rikító égkékben vagy fűzöldben jó benyomást tennénk a vezetőségre.
Egy szürke ruhával azonban ki tudjuk fejezni, hogy szabálykövetőek vagyunk és könnyen és szívesen beállunk a nagyvállalatban dolgozói sorba.

Kék mint viselet
A kék a torok csakra színe,ha ilyen színű ruhát hordunk akkor tudat alatt igazán őszinte reakciókat szeretnénk kiváltani a másikból, és szeretnénk ha mi is őszintén beszélhetnénk bármiről. A kék szín jelentése a bölcsesség, a türelem, az igazság, bizalom, tekintély, és a kimondott szó hatalma. Hasznos viselet egy szép kék sál például torokgyulladáskor, hiszen segít a torokcsakra energiáit visszaállítani.

A kék szín fontos hatásai közé tartozik, hogy segít a kisebbrendűségi érzést legyőzni. A kéket szeretők megbízhatóak és érzékeny emberek, nagy a közösségtudatuk és szeretnek a közösségben fontos helyet elfoglalni. Nagyra értékelik az őszinteséget.

Mindenképp kéket vegyél fel, ha segíteni akarod kommunikációd, ha fontos tárgyalásod van és pontosan stresszmentesen szeretnéd kifejezni magad.

A zöld ruha

Ha a zöld színű ruhákat részesíted előnyben és nem erdész vagy katona a foglalkozásod, akkor a baráti érzelmek növelését, békés hangulatot szeretnél elérni. A zöld a szeretetenergia, a stabilitás, a tapintat, a nagylelkűség színe. Ez a szín egyensúlyt és harmóniát sugároz a környezet felé. Zöld színre festik például a kórházak osztályait, hoyg ezt a nyugalmi energiát behívják. Mint mindennel azért ezzel sem kell túlzásba esnünk, hiszen a túl sok zöld szín tompultságot okoz. Ezen kívül a zöld természetesség, megnyugvás, remény, termékenység, negatív megközelítésben a féltékenység színeként is szoktunk rá asszociálni. A zöld színű ruhák viselete nyugtatólag hat stressztől kimerült szervezetünkre, hordjunk zöld ruhákat ha életünk kissé zavartabb szakaszában van. A zöld színt kedvelők kiegyensúlyozottak, vonzódnak a természethez és a természetes dolgokhoz, intelligensek és megfontolt emberek.

A rózsaszín ruha

A felhőtlen hangulatot, magát a gyerekkort idézi elő ez a szín. Ha öltözködésünkben a rózsaszín dominál, akkor könnyedén vesszük a dolgokat, és biztosak vagyunk a szerethetőségünkben. A rózsaszínt viselő nő nőies, érzéki, kedves és romantikus. Mostanában a férfiak körében is megjelent a rózsaszín, ami eddig eléggé szokatlan volt. A rózsaszínt viselő férfi érzékenynek szeretne tűnni, és gondtalannak, holott lehet hogy ezek csupán távlati célok most a számára, mert nehéz feladatok elé állítja a sors. Mindenesetre ez a szín a lelki szépséget, a szeretetet és az együttérzést jelképezi. A gyermekek szívcsakrájának a színe, előnyös ha gyermekekkel foglalkozol, mert ez a szín közelebb visz a lelki világukhoz.

A narancs mint ruhaszín

Akkor ideális, ha fel kell vidítanunk valakit, esetleg önmagunkat kell pozitív hangulatba pörgetni. Napszín, életenergia és a szexuális csakra színe, ezért bátran viseljük, ha energiára, önbizalomra és életkedvre van szükségünk. Aki előszeretettel visel magán narancssárga színt, az az ember minden bizonnyal életenergikus, vidám, optimista és gyengéd. A narancssárga színű ruha segít túltenni magunkat a bennünket ért igazságtalanságokon, aktiválja a szexuális energiáinkat.

A narancsszín viselete segít az életerő és büszkeség energiáinak aktiválásában. Aki narancsot hord, vagy valamilyen ruha kiegészítője narancssárga, az ambiciózus és mindemellett még segítőkész energiákat is sugároz.

A citrom ruhában

A citromsárga a bölcsesség, az öröm, a boldogság, az eredetiség és a türelem jelképe. Egyáltalán nem savanyú szín, épp ellenkezőleg, nagyon kellemes szín. A szolar plexus csakra színe, segíti a társadalmi beilleszkedést. Akinek ez a kedvenc színe az szeret szónokolni, tündökölni és általában a társaság központi figurája szeret lenni. A sárga ruha melegséget sugároz, a nyári napfényt a nyaralások emlékét, ezért a sárga ruhát használhatod a boldog emlékek felelevenítésére is, és arra hogy melegséggel töltsd el a szíved. Sárga ruhánkkal jókedvet, tettrekészséget, felszabadultságot sugározhatunk akár csak a napocska minden helyzetben.