Csillagközi romboló (Battlestar Galactica, 2004)

0
980

Egy kitűnően rendezett, fordulatos cselekményű sci-fi filmsorozat. A szereplők valósággal brillíroznak – főként a főszerepet játszó Edward James Olmos . Folyamatos a feszültség, a történet háttere kockáról-kockára fejtődik ki, a cselekmény szinte pillanatonként változik.

Az alap történet egy ember-gép – a gépeket cylonoknak hívják a filmben – háború, amiben az emberiség éppen a kihalás szélére került és a túlélők maroknyi csoportja az űrben menekül üldözői elől egy szedett-vedett flottával, amelyet a címadó szuper űrhajó védelmez. Az 4 évadot megélt sorozatban rengeteg dráma, jellemfejlődés, fordulat található, emellett saját társadalmunk kritikája is fellelhető.

A sikert kihasználva 2 mozifilm is készült, valamint egy teljes előzmény sorozat:

2007: Csillagközi romboló – Penge (Battlestar Galactica: Razor)
A múltban játszódó sorozat bemutatja az első háborút és annak befejezését, ami elővetíti a sorozatban is látható eseményeket.

2009: Csillagközi Romboló: A terv (Battlestar Galactica: The Plan)
A filmben a sorozat közvetlen előzményei kerülnek bemutatásra, hogyan szivárogtak be a cylonok az emberiség legfelsőbb köreibe és hogyan sikerült ennyire pusztítóra az első csapásuk.

2009: Caprica
Egyáltalán hogyan alakultak ki a Cylonok? Mint mindig, itt is az ember játssza a kulcsszerepet. Egy zseniális, de nem kifejezetten empatikus tudós elveszíti egyetlen leányát. Nem tud beletörődni, ezért megkísérli legalább a virtuális másolatát létrehozni a róla fellelhető információk alapján. Nagyon komoly kérdéseket is felvet a film, pl. a földön mi mindent tudhatnak rólunk a mesterséges intelligenciák.

Készült még 2 minisorozat is, melyek háttér információkat adnak

2008: Battlestar Galactica: The Face of the Enemy
A negyedik évad felénél egy kis kitekintés

2012: Battlestar Galactica: Blood & Chrome

Hosszú napokra, hetekre tud minket a képernyő elé szegezni, ha sikerül megszerezni és még a végén is igen komoly csattanó várható. Elérhető szinkronizálva és feliratosan is az ismertebb letöltő portálokon. Az eredetinek zseniális a hangja, ezért akit nem zavarnak a feliratok, azt javasolt megnézni.