Használt gumi, egy gazdaságos megoldás

0
454
használt gumi

Közeledik a zord idő, elérkezik a gumicsere ideje. Elmúlt télen megfogadtuk, hogy a sok csúszkálás után, most új gumikkal kezdjük a szezont. Az árakat nézegetve mégis kételkedni kezdünk abban, hogy valóban szeretnénk –e ilyen sokat fizetni a stabilitásért.

A biztonság nem lehet kérdés, de az új gumikon valóban érdemes elgondolkodni. Miért vennénk új gumit, ha a használt gumi választékban bőven találunk számunkra teljesen megfelelőt. Használt gumi található már prémium kategóriában is és az új gumi árának feléért megkapható. Ne halogassuk a használt gumi beszerzését, most még szélesebb választékból keresgélhetünk. A gumicserét ráér november elején elvégeztetnünk, amikor a hőmérséklet már tartósan 7 fok alatt marad.

Feltétlen figyeljünk oda a használt gumi vásárlásnál arra is, hogy a használt gumi legalább 80-90 %-os és sérülésmentes legyen. A hat évnél fiatalabb használt gumi teljes értékűnek tekinthető, az ennél idősebb abroncs DOT száma nyújthat információkat. A gumiabroncs futófelületének mélysége és állapota rendszeres ellenőrzést kíván. A futófelület nem kerülhet egy szintbe a kopásjelzővel.