Ízületi fájdalmak ellen: 6+1 tipp, ami segíthet

0
215
porckopás kezelése otthon

Az ízületi fájdalmak egyre több problémát jelentenek, nem csak az idősek, de az aktívan sportoló fiatalok számára is. De nem kell beletörődnünk ebbe, hiszen saját magunk is tehetünk ellene. Rengeteg hasznos tanácsot olvashatunk a következő oldalon: Artrózis, porckopás kezelése.

És a hasznos tanácsok, ami segíthetnek megelőzni a bajt.

  1. Együnk rostban gazdag ételeket! Ezekkel könnyebbé válik a diéta, és a túlsúly csökkenthető, hiszen ez az egyik fő probléma ízületeink extra terhelést kapnak, ha túlsúlyosak vagyunk.
  2. Használjunk ízület barát olajat! Ilyen az oliva olaj, a repce és a szezám olaj.
  3. Fogyasszunk sok C-Vitamin és antioxidánsokat! Ezek egyrészt segítenek megelőzni a gyulladásokat, másrészt serkentik a természetes kollagén előállítását szervezetünkben.
  4. Együnk sok halat! A halfélékben található Omega-3 zsírsav csökkenti a gyulladásokat és erősíti ízületeinket. Lehet makréla, lazac, hering, fekete tőkehal, szardínia, tonhal.
  5. Együnk sok hagymát, foghagymát! A bennük található anyagok segítenek enyhíteni a fájdalmakat, ráadásul csont és sejtvédő hatásaik vannak.
  6. Mozogjunk rendszeresen! Természetes átgondoltan és kíméletesen. A mozgás segíti a porcok közti szinoviális folyadék termelődését és belső mozgását.

+1 tipp: Használjunk minőségi porcerősítőt! Ilyen például az Artroflex Plus amelyik a II-es típusú kollagénen kívül C-vitamint és kurkumint is tartalmaz, így együttesen felyti ki pozítív hatásait az összes lényeges hatóanyag.