Kuflik mese sorozat gyerekeknek

0
1352
kuflik mese és film

Hölgyeim és Uraim! Gyerekek és Felnőttek! Bogarak, Madarak és Négylábúak! És mindenféle egyéb Lények!

Ugye mindenki ismeri a kuflikat? … Hogy micsoda? Van, aki nem tudja, hogy mi az a kufli?! A főcímdalból minden fontos kiderül róluk: „Se nem kifli, se nem kukac, simán kufli, ezt mondogasd! Pattognak, mint egy labda, ugrálnak, mint egy bolha. Színesek és csíkosak, mint egy szivárványos nyalóka! Van köztük nagy, kicsi, vékony, dagi és olyan, aki néha csuklik, heten laknak egy kupacban. Ők a kuflik!”

A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek).

A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani! A kuflikkal csupa meglepetés és furcsaság az élet!

Kuflik megvásárolható ajándék tárgyak

Érdemes elolvasni Dániel András meséit, amit a KEDDshop könyvespolcairól is bármikor beszerezhettek. A legújabb például a Kuflik a föld alatt című könyv. Tudtátok, hogy ott is nagyon izgalmas dolgok történhetnek? Találkozhattok például a manótevékkel…

Az Egy kupac kufli című DVD-n megnézhettek 13 összefűzött epizódot, amit már a mozikban is láthattatok. Emlékeztek Brumira, aki óriás lett? És mohamanyira? Szerintem sokunk kedvence. De az egyik legfontosabb dolog, hogy sose együnk gombát reggelire! Pofánkás vagy Fityirces dísztokban is a tiétek lehet a film, attól függ, kinek viszed ajándékba.

Azt tudtátok, hogy az összes kufli hangját a tréfás kedvű Scherer Péter színésztől kölcsönöztük? Igen-igen, Pofánka és Bélabá, sőt, a Lábascsiga hangja is ő. Ha nem hiszitek, hallgassátok meg figyelmesen a hangoskönyvet.

Ha már megtanultátok Pepe összes hangszínét, ti is kipróbálhatjátok, hogy megy a mesélés. Szerezzétek be a diafilmet, ültessétek le a családot a vetítő elé és mutassátok meg, mit tudtok!

Egyébként pedig nektek is lehet mindenféle kuflis dolgotok. Valér, Titusz, Pofánka és persze Fityirc már plüss formában is beszerezhető. Mi már kipróbáltuk a majdnem 20 centis puha kuflikat. Ölelnivalóak. De akár bábozhattok is velük.

Kufli társasok is vannak. A nyomozós játékunkban mindössze 20 perc alatt megtalálhatjátok a legfurcsább figurákat és tulajdonságait, ha ügyesek vagytok. Így keresd a webshopban, vagy személyesen a KEDDshopban: KUFLINYOMOZÓK.

Jó étvágyat, kuflik! címmel és készítettünk egy társasjátékot nektek. Nem is egyet, mert három különböző kooperatív játékot tartalmaz a doboz, azaz össze kell fognotok és ahogy általában a kufliknak, együtt kell megoldanotok mindenféle ügyes-bajos dolgot. Figyelj, emlékezz, taktikázz, működj együtt és számolj!

És ha már az evésnél tartunk, a nem gombás reggeli mellé szeretettel ajánljuk 5 féle bögrénket, amibe finom mézes tejet, vagy kakaót is önthetsz. Amikor éppen nem kortyolgatod a reggeli italod, „kiolvashatod” a bögréd vidám mintáját. Mert lesz mit tanulmányozni rajta!

Azok, akik a kártyajátékokat szeretik, azoknak a Kuflikupacot és a Kuflizsebkártyát ajánljuk. Ez utóbbiban Fekete Péter és memóriakártya is van. Kihagytunk valamit? Hát persze! A gyűjtőkről majdnem elfeledkeztünk, pedig számukra a négy féle kuflis matricaszettet ajánljuk. Miért négy féle? Mert van tavaszi, nyári, őszi és téli kuflis matricacsomagunk is. Nézd meg őket a www.keddshop.hu oldalon!