Mosógél házilag

0
350

Mosógél házilag – olcsó és vegyszermentes: A ruhák közé téve a mosógépben ugyan olyan tisztaságot eredményez, mint a bolti szerek, ráadásul minden egyes hőfokon hatásos, és még a bababőrhöz is kíméletes.

Végtelenül egyszerű otthon mosógélt gyártani, és legalább olyan hatékony, mint a boltban méregdrágán kapható társaik, igaz azok helyes kis gumipárnába vannak csomagolva.
Ez pedig olcsó, vegyszermentes és tényleg fél órás munka, rengeteg mosógél, jut a szomszédnak is!

Hozzávalók:
– mosószappan  jó bármilyen, pl caola, aro ….
– 150 gr mosószóda
– 3-4 kanál szódabikarbóna , gyógyszertári
– 5 liter lehetöleg tisztított víz
– esetleg illóolajok teafa, mandula

Reszelj le  egy kb 200 grammos mosószappant, elég a nagy lyukú sajtreszelön, csak hogy könnyebben olvadjon.  Egy nagy lábasba tegyél 4 liter vizet, és bele a szappanreszeléket. Kezd el melegíteni, addig amíg a szappan el nem olvad. Lehet kevergetni habverövel is.
Egy másik lábasba egyél fel melegíteni 1 liter vizet. Ha langyosodik akkor tedd bele a 150 gr mosószódát, keverd el. Majd tedd bele a 3 evőkanál szódabikarbónát. Szódabikarbónából jobb hogy ha gyógyszertárit használsz, nem boltit mert az sokkal nehezebben oldódik.
Ha teljesen felolvadt a nagy lábosban a szappanreszelék és a másikban is a mosószóda és a szódabikarbóna, akkor  öntsd össze akét lábos tartalmát. Kevergesd közben, érezned kell hogy beáll a sűrűsége.

Le is veheted a tűzről, tehetsz bele pár csepp teafaolajat, és mandulaolajat, az illat és a csíramentesítés kedvéért.

Kiöntheted kicsi vödrökbe, vagy valami tartóba. Hagyhatod kihűlni másnapig.  Olyan tartóba tedd amiben időszakosan meg tudod keverni, mert egy idő után elveszti a víztartalmát, pótolni kell és kevergetni.
A ruhák közé téve a mosógépben ugyan olyan tisztaságot eredményez, mint a bolti szerek, ráadásul minden egyes höfokon hatásos, és még a bababőrhöz is kíméletes.